Brussels Philharmonic | Mariam Rezaei

Mariam Rezaei

turntables

"genuinely ground-breaking" - London Jazz News 2022
"high-velocity sonic surrealism"
- The Guardian 2022

Mariam Rezaei is een veelbekroonde muzikale duizenpoot: als componist, turntablist en performer, staat ze bekend om haar baanbrekende muziek. In november 2022 ontving ze de Paul Hamlyn Foundation #AwardsForArtists voor haar bijdragen aan muziekcompositie.

Recent was Mariam te horen met Turntable Trio met Evicshen en Maria Chávez op Counterflows/ REWIRE 2023, en als solist en co-componist van ‘6 Scenes for Turntables and Orchestra’ met Matt Shlomowitz voor ICTUS/Frankfurt Radio Orchestra, voor het slotconcert op IM Darmstadt 2023. Zij herneemt dit werk in november 2023 met Brussels Philharmonic.

Mariam werkt regelmatig samen, onder meer met: Joan La Barbara, Evicshen, Maria Chavez, Maggie Nicols, Black Top (Pat Thomas & Orphy Robinson), Lasse Marhaug, Rhodri Davies, Angharad Davies, Alya Al Sultani, Mette Rasmussen, Audrey Chen, Elaine Mitchener, Will Guthrie, Lukas Koenig, Julien Deprez, Kenosist, Gwilly Edmondez en Elvin Brandhi. Binnenkort is ze te horen op onder meer Tehran Contemporary Sound, Berlin; Another Sky, London; GIOFest 2023, Glasgow; Taipei Biennial 2023, Taiwan.

[meer over Mariam Rezaei]

CONCERT

FORCES IN MOTION

Met Ilan als vaste gastdirigent voor het hedendaagse repertoire en Ictus als partner in crime trekt Brussels Philharmonic het laboratorium in, om met bijzondere projecten weer naar buiten te komen. Met draaitafels en elektronica verrijken Mariam Rezaei en Matthew Shlomowitz het symfonische palet: Scenes for Turntables and Orchestra is een gloednieuw werk, dat hier zijn Belgische première krijgt.

16.11.2023 in Concertgebouw Brugge & 17.11.2023 in De Singel

meer info