Brussels Philharmonic | Martin Matalon

Martin Matalon

componist

Martin Matalon (geboren in 1958 in Buenos Aires) is een Argentijnse componist en musicus, en won de Grand Prix des Lycéens in 2005 en de Prix de L'Institut de France Académie des Beaux Arts in 2001. Na zijn studie compositie aan de Juilliard School in New York volgde Matalon lessen in Frankrijk bij Tristan Murail.

In 1993 vestigde hij zich definitief in Parijs en werkte hij voor het eerst bij Ircam. Hij stapte mee in het universum van Jorge-Luis Borges voor La rosa profunda, een geluidsinstallatie in Centre Pompidou, en componeerde de soundtrack voor de film Metropolis van regisseur Fritz Lang. Verder volgde er in het domein van de stille film nog muziek voor enkele films van cineast Luis Buñuel.

Als gastdocent over de hele wereld doceert Matalon compositie aan diverse gerenommeerde universiteiten en conservatoria. Als dirigent werkte hij samen met onder meer het Ensemble Modern, MusikFabrik, het Orchestre Philharmonique de Monte-Carlo, Court-circuit, het Ensemble Intercontemporain en het Orchestre National de Montpellier.

[meer over Martin Matalon]

ARS MUSICA: METROPOLIS

CONCERT

Een megaproductie uit 1927 van Fritz Lang, de eerste science-fiction film ooit - met een nieuwe score van Martin Matalon.

18.11.2022 in Flagey & 19.11.2022 in Concertgebouw Brugge

meer info