Brussels Philharmonic | Michael Sanderling

Michael Sanderling

Tussen 2011 en 2019 heeft de Dresdner Philharmonie zich onder dirigent Sanderling ontwikkeld tot Duitslands meest toonaangevende ensemble, met als hoogtepunt opnames van de complete Beethoven- en Shostakovich-symfonieën (Sony Classical) en talrijke internationale tournees. Tussen 2006 tot 2011 was Michael Sanderling artistiek directeur van het Kammerakademie Potsdam. Michael Sanderling boekte ook succes als operadirigent met Sergei Prokofievs Oorlog en Vrede bij de Oper Köln.

Zijn discografie omvat onder meer muziek van Dvořák, Schumann, Prokofiev, Tchaikovsky, en de integrale symfonieën van Beethoven en Shostakovich. Recent kwam een album uit met pianomuziek van Hummel, Weber en Mendelssohn in samenwerking met Matthias Kirschnereit en het hr-Sinfonieorchester Frankfurt (Berlin Classics). Hij begon op 20-jarige leeftijd als cello aanvoerder van het Gewandhausorchester Leipzig onder leiding van Kurt Masur, en vervulde die functie later ook bij het Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin.

Tenslotte hecht Sanderling veel belang aan het werken met de toekomstige generatie jonge musici. Zo geeft hij les aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Frankfurt am Main, en werkt regelmatig met het Bundesjugendorchester, de Junge Deutsche Philharmonie en het Schleswig-Holstein Festivalorchester. Samen met het Luzerner Sinfonieorchester zal hij de band met de Luzerner Musikhochschule voortzetten en versterken.