Brussels Philharmonic | Rubin Kodheli

Rubin Kodheli

Rubin Kodheli

Componist Rubin Kodheli is een gevierde, veelzijdige, genre-overstijgende creatieve rebel. Het inspirerende tapijt van zijn werk is opzettelijk geweven van gemengde draden van rock, jazz en klassieke invloeden, zijn stilistisch handelsmerk dat Kodheli een carrière rijk in zijn diversiteit van output heeft bezorgd. Van zijn composities in speelfilms tot zijn originele symfonische rockcomposities, tot zijn samenwerking als uitvoerend musicus met toonaangevende artiesten - waaronder Philip Glass, Henry Threadgill, Christian McBride, Meredith Monk, Joan Jett, Tom Harrell, Snoop Dogg en Laurie Anderson. Kodheli's eclectische werk vormt een intrigerende sonische collage die het publiek in vervoering brengt en weet te boeien.

Kodheli begon zijn muzikale reis als cellist in Albanië aan de zijde van zijn moeder, zangeres en actrice Justina Aliaj. Op zijn vijftiende verhuisde hij naar België om aan de Académie d'Uccle te studeren en later aan het Richard Strauss Konservatorium in Duitsland. Een beurs bracht hem naar The Julliard School waar hij les kreeg van cello-visionair Fred Sherry. Post-Juilliard duwde zijn creativiteit hem in de studierichting van compositie.

Deze veelheid aan unieke muzikale ervaringen, van zijn kindertijd tot nu, blijft zijn werk met filmmakers, rapartiesten, dansers, choreografen, collega-componisten en andere creatieve professionals in New York City en de rest van de wereld op organische wijze sturen en vormgeven.

👉 lees meer over Rubin Kodheli