Brussels Philharmonic | Stéphane Denève

Stéphane Denève

muziekdirecteur van Brussels Philharmonic (2015-2022)

dirigent

Stéphane Denève keert terug met Brussels Philharmonic en Hayoung Choi. Zijn termijn als muziekdirecteur van het orkest werd meesterlijk besloten met de Koningin Elisabethwedstrijd 2022 waar de celliste eindigde als eerste laureaat.

Sinds 2019 is Maestro Denève muziekdirecteur van St. Louis Symphony Orchestra. Daarnaast is hij artistiek directeur van New World Symphony en vanaf 2023 is hij Principal Guest Conductor van het Radio Filharmonisch Orkest. Eerder was hij Principal Guest Conductor van Philadelphia Orchestra, en chef-dirigent van Brussels Philharmonic, SWR Symphonieorchester, en van Royal Scottish National Orchestra. Recente engagementen omsluiten samenwerkingen met onder andere het Koninklijk Concertgebouworkest, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, Czech Philharmonic en Rotterdams Philharmonisch Orkest.

[meer over Stéphane Denève]


CONCERT

SCHUMANN / BRAHMS 2

Maestro Stéphane Denève is terug, in het goede gezelschap van Schumann & Brahms! Hoewel hij intussen al even in de Verenigde Staten woont en werkt, komt Stéphane Denève graag terug naar ‘zijn’ Brussels Philharmonic. Hij koos een klassiek programma dat hem als gegoten zit.

03.02.2023 in Flagey

meer info