Brussels Philharmonic | Stéphane Denève

Stéphane Denève

Denève a conquis Bruxelles […] Stéphane Denève a séduit le public bruxellois. Le Brussels Philarmonic a trouvé son nouveau maître.
Le Soir

Sinds september 2015 is Stéphane Denève de nieuwe muziekdirecteur van Brussels Philharmonic. Samen met het orkest lanceert hij tegelijkertijd CffOR (Centre for Future Orchestral Repertoire): een uitgebreide online database, gewijd aan 21ste-eeuwse composities voor orkest met kans op ‘repertoire-status’. Dit nieuwe platform wil sleutelinformatie rond symfonische composities vanaf 2000 verzamelen, en initieert zo een brede wereldwijde dialoog rond die composities die de tand des tijd zullen doorstaan.

Tegelijk blijft Stéphane Denève gastdirigent bij het Philadelphia Orchestra en is hij Music Director Designate van de St Louis Symphony. Van 2005 tot 2012 was hij muziekdirecteur van het Royal Scottish National Orchestra (RSNO), en van 2011 tot 2016 muziekdirecteur van het Radio Sinfonieorchester Stuttgart (SWR). Hoewel hij helemaal thuis is in een zeer breed repertoire, heeft Denève een grote affiniteit met Franse muziek, en zet hij zich speciaal in voor de 21ste-eeuwse muziek.

Lees meer over onze muziekdirecteur Stéphane Denève