Brussels Philharmonic | Stefanie Irányi, mezzosopraan

Stefanie Irányi, mezzosopraan

De Duitse mezzosopraan Stefanie Irányi studeerde aan de Musikhochschule van München en was prijswinnares van verschillende wedstrijden, waaronder de Internationaler Robert-Schumann-Wettbewerb in Zwickau en de Bundeswettbewerb Gesang in Berlijn. In 2006, toen ze nog studeerde, maakte ze haar debuut aan het operahuis van Turijn in Italië. Daarna volgden uitvoeringen in de operahuizen van Palermo, Napels, Parma en Venetië, waar ze te horen was in opera’s van Vivaldi, Mozart, Verdi en Wagner.

Dankzij haar brede repertoirekennis is ze een graag geziene gaste op internationale podia als het Wiener Konzerthaus en het Musikverein, de Herkulessaal en de Philharmonie in München, Suntory Hall in Tokio en het Théâtre des Champs-Elysées in Parijs.

Irányi werkte samen met dirigenten als Hansjörg Albrecht, Bruno Bartolotti, Fabio Biondi, Asher Fisch, Raphael Frühbeck de Burgos, Martin Haselböck, Michael Güttler, Zubin Mehta, Peter Schreier, Simon Rattle, Philippe Herreweghe en Jeffrey Tate. Ze werd begeleid door orkesten als het Münchner Philharmoniker, NDR Elbphilharmonieorchester, Bamberger Symphoniker, Mahler Jugendorchester en Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks.

Irányi’s discografie getuigt van een bijzondere veelzijdigheid en het magazine Opernglas had veel lof voor haar warme en roerende stem: ‘Sommige nuances doen denken aan de intieme stijl van Elizabeth Schwarzkopf.’

www.stefanieiranyi.de