Brussels Philharmonic | Thomas Dausgaard

Thomas Dausgaard

dirigent

De Deense dirigent Thomas Dausgaard besloot onlangs zijn termijn als muziekdirecteur van het BBC Scottish Symphony Orchestra, daarnaast is hij vaste dirigent van het Zweeds Kamerorkest, en eredirigent van het Danish National Symphony Orchestra en van Orchestra della Toscana. Eerder was hij vaste gastdirigent en muziekdirecteur van Seattle Symphony. Tenslotte werkt Dausgaard samen met toonaangevende orkesten zoals het Gewandhausorchester Leipzig, St. Petersburg Philharmonia en London Symphony Orchestra.

Dausgaards muzikaal engagement treedt buiten de contouren van de partituur: hij zet zich in voor het belang van muziek in het kader van de maatschappij met een specifieke focus op toekomstige generaties. Zo initieerde hij bijvoorbeeld een samenwerking met een jeugdorkest in de favelas van Sao Paulo en geeft hij wereldwijd masterclasses directie.

[meer over Thomas Dausgaard]

CONCERT

FLAGEY PIANO DAYS

Lyrische, breed uitgesmeerde en vaak passionele melodieën, onvervalste romantiek - niet iedereen houdt van de typische Rachmaninov-stijl: diep geworteld in de romantische muziektraditie van de negentiende eeuw, vol heimwee naar het oude Rusland dat hij achterliet. Maar ook al was zijn werk niet baanbrekend, een publiekslieveling werd Rachmaninov toch - en is hij vandaag, 150 jaar na zijn geboorte, nog steeds.

09.02.2023 in Flagey

meer info