Brussels Philharmonic | Tom De Cock

Tom De Cock

dirigent

Tom De Cock (°1982) behaalde een master in slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, en een master in hedendaagse muziek aan de HFMDK Frankfurt am Main. In 2009 werkte hij zijn Konzertexamen aan de HFM Detmold “summa cum laude” af. In 2015 werkte hij zijn doctoraat af aan de VUB en het Koninklijk Conservatorium Brussel.

Naast zijn positie als solist slagwerk bij Brussels Philharmonic werkte Tom als freelance muzikant in Europa. Hij verleende al zijn medewerking aan onder andere Ensemble Modern, MusikFabrik, Radio Kamer Philharmonie, en is vast lid bij Ictus, Nadar Ensemble en Triatu.

Tom heeft samengewerkt met Pierre Boulez, Peter Eötvös, Philippe Hurel, Bruno Mantovani, Philippe Manoury, Georges Aperghis en andere belangrijke figuren uit de internationale hedendaagse muziekscene Tom werkt momenteel assistent in de slagwerkklas van het Conservatoire Royal de Liège.

[meer over Tom De Cock]

CONCERT

WALDEN FESTIVAL

Hoe veel kan je zeggen met herhaling? Als je het aan Philip Glass, John Adams en David Lang vraagt, best veel. Brussels Philharmonic verenigt deze drie hedendaagse iconen in één programma. Al mag je er gerust vier van maken, want met Lorenzo Gatto als solist krijg je nog een even emblematische artiest voorgeschoteld. Samen laten ze minimalisme in al zijn meesterschap horen.

15.07.2023 in het Leopoldpark

meer info