Brussels Philharmonic | Yu Shao, tenor

Yu Shao, tenor

Nadat hij vier jaar lang muziekonderricht volgde aan het conservatorium van Sjanghai bij Wu Bo, behaalde Yu Shao zijn licentie in de muziek in 2008. Hij zette vervolgens zijn muzikale studies verder in Frankrijk. In 2010 vervoegde hij zich bij het Choeur de Radio France, en behaalde zijn diploma aan het Conservatoire à Rayonnement Régional in La Courneuve-Aubervilliers in 2011. Yu Shao vervolmaakt zich bij Eléonore Jost en Leotina Vaduva.Een jaar later werd hij toegelaten tot

de Muziekkapel Koningin Elisabeth om bij José Van Dam te studeren. In 2014 won hij de Vierde Prijs in de Koningin Elisabethwedstrijd en Derde Prijs in de Toulouse Competition.

Yu Shao was lid van het Atelier Lyrique (Académie de l’Opéra National de Paris), waarmee hij de rollen vertolkte van Pylade (Iphigénie en Tauride) in het Théâtre de Saint Quentin en Yvelines and Ferrando (Cosi fan tutte) in Maison des Arts de Créteil en Anthéa Theatre.

Recent zong hij verschillende rollen, waaronder Boodschapper (Aida) en Normano (Lucia di Lammermoor) aan de Opéra National de Paris, Steuermann (Die Fliegende Höllander) aan de Lille Opera, Bénédict (Saint-Saens's Timbre d'argent) aan de Paris Opera Comique, Ruiz (Trovatore) aan de Opéra National de Paris, Chef des Marins, un Anier (Marouf) in Bordeaux en aan de Opera Comique.

Dit seizoen bereid Shao zich voor op de rol van een jonge zeeman en een herder (Tristan und Isolde) aan de 'Opéra de Montpellier, Das Lied von der Erde in la Philharmonie de Paris, en Steuermann (Le Vaisseau Fantôme) aan de Opéra de Rennes.