Brussels Philharmonic | Nieuw: Symfomania XL!

Nieuw: Symfomania XL!

Pelleas und Melisande: atelier teens

Een woud, een kasteel en een liefdesdriehoek tussen twee halfbroers en een ongrijpbaar meisje: welkom in het mistige universums van Pelléas et Mélisande. Arnold Schönberg verklankte Maeterlincks symbolistische meesterwerk tot een meeslepend symfonisch gedicht.

Dat klinkt allemaal mooi, maar wat moeten we ons daar nu bij voorstellen? Wie zijn Schönberg, Maeterlinck en Pelléas, en wat is een symfonisch gedicht?

Dat zijn terechte vragen, en wij gaan ermee aan de slag! Welkom bij Symfomania XL! - een unieke workshop voor jongeren (12 tot 15 jaar) om in de wereld van symfonische muziek te duiken. Tijdens de workshop maak je kennis met het toneelstuk Pelléas et Mélisande van Maurice Maeterlinck en duiken we in de muziek van componist Schönberg. We doorlopen de verschillende thema's van het werk en stellen daarbij kritische vragen: hoe voelen wij ons daarbij? Klopt de muziek bij het verhaal? Lukt het ons om de puzzel te maken tussen het verhaal van Maeterlinck en het symfonische gedicht van Schönberg of zou ons verhaal er anders uitzien?

We leggen samen de muzikale puzzel van thema's en emoties uit de symfonische wereld van Schönberg. Welk personage krijgt welke stem in het orkest? Welke effecten worden er gebruikt? Welke instrumenten bevinden er zich in dit grootse orkestwerk? Maar vooral hoe voelen we dat zélf? Al doende wordt de muziek onder de loep genomen. Op het einde van de workshop is de puzzel gelegd en is het tijd om de muziek te beleven met écht orkest: op naar de concertzaal!

--

[info & tickets]
[lees meer over Symfomania]