Brussels Philharmonic | 360° film: Clouds over Sidra

360° film: Clouds over Sidra

Met het concert For The Fallen vragen Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor ook aandacht voor fundamentele waarden als tolerantie en solidariteit. Zij worden hierbij ondersteund door UNHCR (de VN-vluchtelingenorganisatie, kort na WOII opgericht om de ontheemde slachtoffers in Europa te helpen).

Tolerantie & Solidareit

For The Fallen is een concert als een muzikaal verhaal in 11 hoofdstukken: van de onschuld toen er nog geen sprake was van oorlog, over de strijdvaardigheid en overmoed bij de eerste gevechten, tot de pure wanhoop in de loopgraven en de uitzichtloosheid bij de achterblijvers in de verwoeste steden. Wat rest na het wegvallen van de kanonschoten is het pure, taaie besef dat het leven verder gaat, verder moet. En dat kleine sprankeltje hoop dat de toekomst beter wordt.

Toch verjaagt oorlog ook vandaag nog steeds mensen uit hun huis en land. Met dit concert vragen Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor dan ook aandacht voor fundamentele waarden als tolerantie en solidariteit. Zij worden hierbij ondersteund door UNHCR (de VN-vluchtelingenorganisatie, kort na WOII opgericht om de ontheemde slachtoffers in Europa te helpen). UNHCR werkt mee aan deze unieke productie door informatie, een lezing, de tentoonstelling Dream Diaries en zelfs VR-brillen die het leven van de hedendaagse vluchtelingen tastbaar maken.

Virtual Reality

Wie in de realiteit van een hedendaagse vluchteling wil stappen, kan met een Virtual Reality (VR) bril het leven van de 12-jarige Sidra ervaren. Voor het concert krijgt het publiek de kans een empathy trip te maken naar het vluchtelingenkamp Za’atari in Jordanië. In de acht minuten durende documentaire ‘Clouds over Sidra’ volg je het verhaal van Sidra in 360°: eten, slapen, naar school gaan en spelen in een woestijn vol tenten.

lees meer over Clouds over Sidra