Brussels Philharmonic | album release: Scriabin 2

album release: Scriabin 2

"een voltreffer van Brussels Philharmonic" 5* De Standaard

Brussels Philharmonic presenteert onder leiding van dirigent Kazushi Ono hun nieuwste album 'Scriabin 2'. Deze opname markeert een belangrijke mijlpaal: het is de eerste release met Ono aan het roer sinds hij in 2022 de rol van muziekdirecteur op zich nam. De plaat komt op 5 april uit op het label Evil Penguin Classic, en belicht de unieke samensmelting van muzikale innovatie en mystiek, kenmerkend voor componist Alexander Scriabin.

Over de keuze voor Scriabin zegt Kazushi Ono: "Scriabin speelt voor mij een centrale en unieke rol onder de componisten. Hij was de eerste die zich intensief met het mystieke engageerde, de nuances ervan onderzocht in zijn muziek en ons diepzinnige inzichten verschafte." Dit album neemt ons mee naar de enigmatische wereld van Alexander Scriabin, wiens werk zich onderscheidt door een unieke muzikale taal en zich niet laat vangen in traditionele categorieën.

De muzikale reis van Scriabin, van pianocomposities tot grootse orkestwerken waaronder vijf symfonieën gecreëerd tussen 1899 en 1910, illustreert zijn evolutie van een laatromantische naar een modernistische stijl, aangedreven door symbolistische poëzie en filosofische concepten. Zichzelf beschouwend als een muzikale messias met als doel de wereld te veranderen, biedt zijn Tweede Symfonie ons een blik op deze excentrieke visie.

Scriabin 2 door Brussels Philharmonic en Kazushi Ono is nu beschikbaar op streaming platformen, in Dolby Atmos op Apple Music, Tidal en Amazon, en als digisleeve cd.

ALEXANDER SCRIABIN
SYMPHONY NO. 2 IN C MINOR, OP. 29

Brussels Philharmonic & Kazushi Ono

I. Andante 06:05
II. Allegro 09:55
III. Andante 15:22
IV. Tempestoso 05:33
V. Maestoso 08:29

Totaal: 45:24

Opgenomen in Studio 4, Flagey (Brussel) op 5-7 juni 2023.