Brussels Philharmonic | seizoenstart Amsterdam

seizoenstart Amsterdam

met Anna Fedorova

Na de seizoensafsluiter in juli ‘24 in Amsterdam, trekken we ook voor de start van het nieuwe seizoen naar Het Concertgebouw. Op 1 september staat Brussels Philharmonic op het podium met Anna Fedorova onder leiding van Ilan Volkov. De Oekraïense Fedorova kreeg de nickname ‘huispianist van Het Concertgebouw’ (Telegraaf) - ze gaf er dan ook al meer dan 45 concerten. Ditmaal met Brussels Philharmonic, brengt ze een swingend programma: het befaamde Pianoconcert in G van Maurice Ravel.

“Ik ben altijd gefascineerd geweest door Maurice Ravel, zijn unieke compositiestijl, rijke kleuren, Franse verfijning, jazzinvloeden en opzwepende ritmes. Het is de eerste keer dat ik zijn Pianoconcert in G uitvoer, een werk dat naast Spaanse en Baskische volksinvloeden en jazzelementen ook momenten van Mozartiaanse zuiverheid en eenvoud bevat. Ik kijk er enorm naar uit om dit zeer rijke, spannende en kleurrijke concerto uit te voeren met Brussels Philharmonic en Ilan Volkov!”

- Anna Fedorova

in de concertzaal

beleef Anna Fedorova live in de concertzaal met Brussels Philharmonic op 1 september in Concertgebouw Amsterdam

[info & tickets]
[lees ook: programmatoelichting]
[ontdek ook: Podcast onder de vleugels]
[ontdek ook: luistergids Boris Giltburg]

Anna Fedorova ken je misschien van de onderstaande Youtube-hit? Haar uitvoering van het Tweede Pianoconcert van Rachmaninov in het Concertgebouw ging viraal met meer dan 40 miljoen views.