Brussels Philharmonic | Brussels Philharmonic brengt muziek op het…

Brussels Philharmonic brengt muziek op het MIVB-netwerk

Start de zomer met een streepje muziek

Op woensdag 21 juni weerklinkt op het MIVB-netwerk een zomerse symfonie, dankzij Brussels Philharmonic. Musici van dit bekende Brusselse orkest verrassen de reizigers op trams en metro’s met een streepje muziek, om daarna samen te komen in Rogier, waar ze om 16:00 een gratis concert brengen.

GRATIS CONCERT IN TRAM EN METRO

De reizigers van de MIVB krijgen elke dag muzikale begeleiding, ongeacht het seizoen. Maar op 21 juni weerklinkt in de lokettenzaal van het metrostation Rogier een live concert. Een aantal musici van Brussels Philharmonic nemen tram en metro om daarnaartoe te gaan, met hun instrument bij de hand. En ze zullen zich op die trams en metro’s graag laten horen, om de medereizigers een unieke en niet te missen ervaring te geven.

De musici van Brussels Philharmonic nemen het openbaar vervoer en verrassen de medereizigers met enkele klassieke meesterwerken. Deze optredens vinden plaats in verschillende trams op weg naar Rogier. Wie dit event absoluut niet wil missen, kan de musici vinden op de volgende trajecten:

  • Tram 3 van 15:06 aan Esplanade richting Churchill
  • Tram 4 van 15:07 aan Helden richting Noordstation
  • Tram 25 van 15:05 aan Montgomery richting Rogier
  • Tram 55 van 15:04 aan Bordet Station richting Rogier
  • Metro 2 van 15:08 aan Simonis richting Elisabeth

Om 16:00 vinden de reizende musici hun collega’s terug in het metrostation Rogier voor een gratis concert vlakbij het KIOSK-verkooppunt.

[lees meer op de website van MIVB]

De MIVB zet klassieke muziek in beweging

Het is niet de eerste keer dat het station Rogier een podium biedt aan een klassiek concert. In 2015 trad het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie hier al op. En Frank Braley, winnaar van de eerste prijs van de Koningin Elisabethwedstrijd in 1991, vertolkte er live meerdere werken uit zijn repertoire, op een piano die voor de gelegenheid in een metrostel was geplaatst.

Dit nieuwe muzikale partnership past perfect in de filosofie van Brussels Philharmonic. Dit Brusselse orkest, dat in 1935 werd opgericht onder de vleugels van de Belgische openbare omroep en tegenwoordig wordt gedirigeerd door de Japanse muziekdirecteur Kazushi Ono, heeft als roeping om de symfonische wereld maximaal te ontsluiten voor het grote publiek. De melomane reizigers kunnen er alleen maar blij om zijn.

Nog meer muziek

Het muzikale feest houdt daarmee niet op. Van 21 tot 25 juni kunnen muziekliefhebbers gratis concerten bijwonen in heel Brussel. Zoals elk jaar zorgt Fête de la Musique voor een muzikale start van de zomer. En, zoals voor elk evenement in Brussel, kom je met de MIVB makkelijk op jouw bestemming.