Brussels Philharmonic | Brussels Philharmonic Soloists

Brussels Philharmonic Soloists

Beleef een onvergetelijke middag met de Brussels Philharmonic Soloists in een kwartet van aanvoerders Nadja Nevolovitsch, Mari Hagiwara, Mihai Cocea en Kristaps Bergs. Met muziek van: Dmitri Shostakovich, Pēteris Vasks en Arnold Nevolovitsch. Wij spraken met violiste Nadja over de première van Noveletten, een strijkkwartet van de hand van haar vader Arnold.

Dag in dag uit repeteren de musici van het Brussels Philharmonic om te schitteren in tal van meesterwerken voor groot orkest. Met deze bagage op zak verenigen ze zich daarnaast ook regelmatig in kleinere ensembles om zich te verdiepen in het rijke kamermuziekrepertoire. Beleef 26 oktober in het gezelschap van de Brussels Philharmonic Soloists Nadja Nevolovitsch (aanvoerder eerste viool), Mari Hagiwara (aanvoerder tweede viool), Mihai Cocea (aanvoerder altviool) en Kristaps Bergs (aanvoerder cello). Deze vier topmusici en vrienden door dik en dun spelen de intense en kleurrijke muziek van Dmitri Shostakovich, Pēteris Vasks en Arnold Nevolovitsch.

Wij spraken met de violist Nadja Nevolovitsch over de Noveletten van haar vader Arnold Nevolovitsch. Het werk, oorspronkelijk geschreven voor een kwartet van fagotten, vervolgens bewerkt voor klarinetten, zal nu in wereldpremière gebracht worden als strijkkwartet.

Ik ben ontzettend blij om zijn muziek te spelen in mijn thuisstad Brussel.
Nadja Nevolovitisch, aanvoerder eerste violen

26 oktober: Brussels Philharmonic Soloists: Piknik Concert

Nadja Nevolovitsch, viool
Mari Hagiwara, viool
Mihai Cocea, altviool
Kristaps Bergs, cello

Dmitri Shostakovich • Strijkkwartet nr. 13 in bes, op. 138
Arnold Nevolovitsch • Noveletten
Pēteris Vasks • Strijkkwartet nr. 3

broodje & drankje inbegrepen

info & tickets