Brussels Philharmonic | Diapason d'or 2016

Diapason d'or 2016

Brussels Philharmonic en muziekdirecteur Stéphane Denève mochten woensdag een nieuwe prestigieuze onderscheiding in ontvangst nemen voor hun recente cd ‘Pour sortir au jour’: de Diapason d’or de l’année is de laatste trofee in het steeds indrukwekkender wordende rijtje voor de 21ste-eeuwse werken van Guillaume Connesson.

Brussels Philharmonic en muziekdirecteur Stéphane Denève mochten woensdag een nieuwe prestigieuze onderscheiding in ontvangst nemen voor hun recente cd ‘Pour sortir au jour’: de Diapason d’or de l’année is de laatste trofee in het steeds indrukwekkender wordende rijtje voor de 21ste-eeuwse werken van Guillaume Connesson. De prijs, toegekend door het toonaangevende Franse muziektijdschrift Diapason, geldt als een van de belangrijkste internationale onderscheidingen in de klassieke muziekwereld.

Ik ben ontzettend verheugd en trots dat vandaag onze eerste cd met Brussels Philharmoni voor het prestigieuze label Deutsche Grammophon de Diapason d'or van het Jaar 2016 krijgt, slechts enkele dagen na de ontvangst van de Choc Classica van het Jaar 2016. Ik wil graag Guillaume Connesson bedanken voor zijn fantastische muziek. Muziek die rijk, prachtig, diep en tijdloos is, die zowel musici, publiek als critici bekoort - een zeldzame gelijkgestemdheid! Ook gaat mijn immens grote dank uit naar de geweldige muzikanten van Brussels Philharmonic, onze enthousiaste staf en intendant Gunther Broucke. Zonder hen was dit nooit mogelijk geweest. Dit is een aanmoediging die mij nauw aan het hart ligt en mijn sterke overtuiging bevestigt: de toekomst van het symfonisch orkest kan alleen verzekerd worden als wij haar repertoire blijven vernieuwen met nieuwe meesterwerken van de 21ste eeuw! Lang leve de goede muziek!
Stéphane Denève, muziekdirecteur

De cd ‘Pour sortir au jour’ kwam eerder dit jaar uit en oogst veel lof bij pers én publiek. Eerder deze maand werd de cd bekroond met een CHOC de l’année en een nominatie voor de International Classical Music Awards. Brussels Philharmonic had vorig jaar de primeur om als eerste symfonische orkest in België een cd op te nemen voor het prestigieuze label Deutsche Grammophon.

Onder de winnaars van dit jaar bevinden zich Anna Netrebko, Simon Rattle en de Berliner Philharmoniker, en het Orchestre symphonique de Montréal onder leiding van Kent Nagano. De avond bewees het succes van België als muziekleverancier: ook de cd ‘Beethoven Sonatas’ van Julien Libeer en Lorenzo Gatto mocht een Diapason d’or in ontvangst nemen.