Brussels Philharmonic | Kazushi Ono: najaar 23

Kazushi Ono: najaar 23

Kazushi Ono is een uitgesproken wereldburger: geboren in Tokyo studeerde hij in München en startte zijn carrière in Zagreb, Karlsruhe en Tokyo. Al deze invloeden boetseerden hem tot de bijzondere muzikale persoonlijkheid die hij vandaag is: open, diepgaand, onderzoekend, genereus - en dat weerspiegelt zich in het najaar dat hij samenstelde.

HAYDN & STRAUSS

“We beginnen het seizoen met Die Schöpfung van Haydn: het scheppingsverhaal in de vorm van een gebed, dat start vanuit donkere chaos maar eindigt met een positieve toekomst. Daarna brengen we niet één maar twee helden van Strauss: Don Juan schiet als een raket uit de startblokken, terwijl Ein Heldenleben met dezelfde energie - en een beroemde vioolsolo - de opkomst en val van de held vertelt.”

BRITTEN, BRAHMS & SCRIABIN

Brahms gebruikte aan het eind van zijn leven principes uit de barok voor zijn Vierde Symfonie - en ook Britten inspireerde zich op de barok, ook al was hij maar 25 toen hij zijn Pianoconcert schreef. Scriabin tenslotte heeft een speciale plek in mijn hart. Hij was bijzonder en uniek, de enige componist die zich zo verdiepte in de mystiek. Zijn muziek is mysterieus en dromerig, en soms heel romantisch.”

MUZIKALE CONTRASTEN

“Dit soort muzikale contrasten zijn niet altijd gemakkelijk voor de musici - er komt enorm veel voorbereiding bij kijken. Maar de musici van Brussels Philharmonic zijn flexibel, gevoelig, en luisteren bijzonder goed naar elkaar. Het is een plezier om zo samen te werken.”

[ontdek alle concerten met Kazushi Ono]
[lees meer over Kazushi Ono]
[blader door het digitale FW23 magazine]