Brussels Philharmonic | Hollywood Nightmares

Hollywood Nightmares

Tijdens Hollywood Nightmares: Scary Symphonic Scores bezorgt Brussels Philharmonic, onder begeleiding van Dirk Brossé, je kippenvel met huiveringwekkende filmscores uit iconische films zoals Dracula, Bride of Frankenstein en Psycho.

We all go a little mad sometimes.
Norman Bates (Psycho)

Meer dan welk genre ook, weet de horrorfilm zich altijd te vernieuwen en voor elke generatie klassiekers voort te brengen. Het ooit verwenste genre dat vroeger in de marge van de erkende filmgenres floreerde is nu eindelijk mainstream geworden. Een reden te meer om de cruciale bijdrage van de componist in het artistiek en commercieel succes van de horrorfilm onder de aandacht te brengen.

Tijdens Hollywood Nightmares brengen we een symfonische hulde aan de trends, de archetypes (Frankenstein, Dracula, King Kong, Dr. Jekyll & Mr. Hyde) en de subgenres van de horrorfilm waarin bloedzuigers, zombies, serial killers, duivelaanbidders, spoken en klopgeesten hun opwachting maken.

De grote componisten van het horrorgenre

Hoor hoe de grootste componisten van hun tijd - van Franz Waxman tot Bernard Herrmann, van Ennio Morricone tot James Newton Howard - ons rillingen en angstzweet bezorgen. Wie denkt dat horrorfilms ons enkel doen gruwelen, zal ook de donker romantische en zelfs lyrische kant van het genre ontdekken.

Hollywood Nightmares: Scary Symphonic Scores
Gent – Capitole • do 17/10/2019 – 19:30

koop hier je tickets (als je durft...)