Brussels Philharmonic | Live the Brussels Philharmonic Experience

Live the Brussels Philharmonic Experience

Een Brussels Philharmonic concertavond in Flagey of Concertgebouw Brugge is zoveel meer dan alleen muziek… Ontdek wat je kan verwachten van de Brussels Philharmonic Experience.

Achtergrond & Informatie

welkomstmail

Heb je je tickets geboekt? Fijn! Enkele dagen voor het concert krijg je van ons een welkomstmail met alle details nog eens op een rijtje. Zo kan je je concertavond optimaal voorbereiden. Wil je het hele jaar door op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Schrijf je dan in op onze newsletter!

inleiding: meet the artist

Niemand die beter over de muziek van de avond kan vertellen dan de dirigent of solist van dienst. Waarom kozen zij dit werk, hoe bereiden ze zich voor, wat maakt het zo speciaal? Tijdens de inleiding voor het concert kom je het allemaal te weten.

music talk

Soms is er meer te vertellen. Veel meer. Over een werk, een tijdsperiode, een componist, een boek dat als inspiratie diende. In de music talk halen we er een specialist bij, die meer kader en achtergrond geeft.

programmaboekje

Voor elk concert is er een gratis programmaboekje beschikbaar (dat je trouwens ook digitaal kan lezen via de link in de welkomstmail). Het blijft online beschikbaar, zodat je het ook na het concert kan raadplegen.

wolfgang

Wil je nog meer weten over een werk? Laat dan voor één keer je smartphone aan in de concertzaal en kies de Wolfgang app: een smartphone-applicatie waarmee je tijdens het concert realtime toelichting krijgt bij de muziek. De app is zo ontworpen dat er geen overlast is voor andere bezoekers. www.wolfgangapp.nl

Vroeger nam mijn oom me mee naar concerten en fluisterde dan dingen in mijn oor: 'Nu op de trompetten letten'. Wolfgang is eigenlijk mijn oom in digitale vorm. De app zorgt in dit geval niet voor afleiding, maar voor diepgang.
Johan, concertganger

Beleven & Ontdekken

ontdek Brussel

Brussels Philharmonic en Muntpunt delen een grote passie: Brussel in al haar schoonheid, diversiteit en creativiteit tonen aan zoveel mogelijk mensen. En hoe kan dat beter dan met een wandeling door de stad, een heerlijk diner en een fantastisch concert als afsluiter? Ontdek dankzij deze combi-concerten de hoofdstad zoals je haar nog nooit zag! www.muntpunt.be

street food

Naar Brussel rijden tijdens de spits kan een uitdaging zijn... Onze tip? Kom met het openbaar vervoer, en kom op tijd! Smul rustig van het lekkers uit de food truck, of ontdek één van de vele restaurantjes rond Flagey. In Brugge kan je terecht in het Concertgebouwcafé, en er zijn natuurlijk ook de vele leuke eetplekjes rondom het Concertgebouw.

Symfomania!

Brussels Philharmonic biedt met Symfomania! een unieke formule voor (groot)ouders en (klein)kinderen (+ 8 jaar) om samen een concertavond te beleven. Terwijl de ouders genieten van het eerste deel, maken de kinderen kennis met de muziek die ze in het tweede deel, samen met hun ouders en de rest van de zaal, helemaal live zullen horen. €5 (workshop + concert)

afterparty

Na een concert zit je vol energie en emoties die je wil delen. Daarom zijn er afterparties, waar je kan napraten met vrienden bij een drankje, kennis kan maken met de musici of een nabeschouwing kan volgen. De live muziek zorgt voor de juiste sfeer, in lijn met de concertavond: van een dj met jaren ’80 hits over een duo dat Brahms liederen brengt tot een jazz kwartet. Ook na het concert zorgt Brussels Philharmonic voor muziek!