Brussels Philharmonic | Maak kennis met Carousel

Maak kennis met Carousel

Het gloednieuwe Brusselse ensemble Carousel brengt kamermuziek van een uiterst hoog artistiek niveau. Carousel is opgericht door klarinettiste Annelien Van Wauwe en violist Samuel Nemtanu - aanvoerder tweede violen van Brussels Philharmonic - en brengt elf getalenteerde jonge musici samen, waarvan acht deel uitmaken van Brussels Philharmonic.

Het Brusselse kamermuziekensemble Carousel brengt elf getalenteerde jonge musici samen om kamermuziek van een uiterst hoog artistiek niveau te brengen. Het ensemble bestaat uit musici met acht Europese nationaliteiten en biedt daardoor een open en creatieve benadering aan van zowel het bekende repertoire alsook hedendaagse composities. Ook hebben de musici het privilege om aan de oorsprong van de muziek te kunnen meewerken door het uitvoeren van premières van een componist in residentie. Met een flexibele en dynamische programmatie biedt Carousel een waaier van repertoire aan en de bezetting kan variëren van trio tot octet.

Het idee van een vast ensemble in het algemeen en het artistieke concept van Carousel in het bijzonder is mij erg genegen. We zullen tijdens het eerste seizoen een bonte programmatie aanbieden en nauw samenwerken met onze huiscomponist Jelle Tassyns die enkele premières van nieuwe werken en bewerkingen van bekend en minder bekend repertoire in petto heeft voor Carousel.
Samuel Nemtanu, oprichter & violist

Carousel cirkelt rond de stichtende leden klarinettiste Annelien Van Wauwe en violist Samuel Nemtanu (aanvoerder tweede violen Brussels Philharmonic). Het is Carousel’s wens om een hechte band tussen hun leden te vormen en hun publiek dichter bij het kernidee van het ensemble te brengen: mensen dichter bij elkaar brengen door middel van een universele taal die culturele en artistieke grenzen kan laten verdwijnen. Laat je meenemen op een levendige, enthousiaste en vrolijke muzikale rit tijdens een van de vele concerten van dit gloednieuwe ensemble!

Ik ben uiterst enthousiast om met Carousel op een duurzame wijze een brede waaier aan kamermuziek te kunnen brengen vanuit Brussel. Ik stel de uitdaging van ‘chamber music on the spot’ met vaak wisselende collega-musici tijdens festivals en concerten ook op prijs, maar voel nu de behoefte naar tijd, inzet, continuïteit en vernieuwing.
Annelien Van Wauwe, oprichtster & klarinettiste

Let's dance

Benieuwd geworden? Je kan Carousel aan het werk zien op met het programma Let's Dance:

  • wie: Annelien Van Wauwe (klarinet), Samuel Nemtanu (viool) & Oana Zamdir-Cocea (piano)
  • wat: Khachaturian, Bartok & Stravinsky
  • wanneer: 19:30, zondag 24 maart
  • waar: Sint-Michielskerk, Gemeenteplein 1, 3140 Keerbergen

Maak kennis met de musici van Carousel: Annelien Van Wauwe (klarinet), Samuel Nemtanu (viool), Nadja Nevolovitsch (viool), Eline Groslot (harp), Mihai Cocea (altviool), Oana Zamfir-Cocea (piano), Jill Jeschek (fluit), Marceau Lefèvre (fagot), Uxia Martinez-Botana (contrabas) & Kristaps Bergs (cello).