Brussels Philharmonic | nieuwe podcast: De Klankband

nieuwe podcast: De Klankband

27 februari 2012: de Franse stomme film The Artist wint de Oscar voor beste originele soundtrack. De muziek van Ludovic Bource, opgenomen in Flagey door Brussels Philharmonic, Brussels Jazz Orchestra en jazzpianist Jef Neve, bleek een onverwachts en opmerkelijk succesverhaal.

Brussels Philharmonic laat de tiende verjaardag van hun Oscar niet zomaar voorbijgaan: het orkest lanceert daarom een nieuwe podcast, ‘De Klankbank’. Daarin gaat Robin Broos, filmjournalist en auteur van ‘The Original Soundtrack’, op zoek naar spraakmakende verhalen over filmmuziek.

In deze aflevering gaat Robin op bezoek bij dirigent Ernst van Tiel, pianist Jef Neve die op de valreep (en met een flinke kater) werd ingeschakeld en trombonist en filmfanaat Tim Van Medegael. Samen reconstrueren ze het verhaal van ‘The Artist’ en Brussels Philharmonic.

In ‘De Klankband’, een podcast reeks van Brussels Philharmonic, gaat filmjournalist en ‘The Original Soundtrack’-auteur Robin Broos op zoek naar verhalen over filmmuziek en muziek in film.

> beluister de podcast op jouw favoriete podcast player
> lees hier onze The Artist special