Brussels Philharmonic | podcast: Milhaud

podcast: Milhaud

Welke symfonische werken moet je volgens ons minstens één keer in je leven live gezien & gehoord hebben? Wij maakten een Bucket List, en selecteren daar dit seizoen al een aantal kleppers uit.

En we maakten een nieuwe podcast-serie, waarin Klara-presentator Sander De Keere over die Bucket List werken praat: met een muzikant die in dat werk een bijzonder rol speelt, en zijn of haar passie en kennis en weetjes met de luisteraar deelt.

episode #10: Thomas Fiorini & Darius Milhaud

pure jazz uit de bruisende jaren '20

Contrabassist Thomas Fiorini over La création du monde van Darius Milhaud: wervelende balletmuziek, pure onversneden jazz en bruisende Braziliaanse ritmes die het klassieke podium op zijn kop zetten.

Samen met Sander De Keere luistert Thomas Fiorini (opgegroeid in Long Island, New York) naar Bessie Smith, Gershwin, Varèse en zelfs de soundtrack uit Midnight In Paris - alles wat de jaren '20 was, om zo La Création van Milhaud te begrijpen.

Spannend en toegankelijk tegelijk, en een absolute bucket list die je zeker een keer in je leven live moet gehoord én gezien hebben!

> beluister de podcast op jouw favoriete podcast player of op SoundCloud, en ontdek alle muziekfragmenten uit deze aflevering in de Music Guide op Spotify

ontdek alle afleveringen van de bucket list podcast