Brussels Philharmonic | Biedt een natuurelement steun?

Biedt een natuurelement steun?

Ontdek welk element bij jou overheerst, en hoe je het best kan ondersteunen.

Emoties tonen: het is niet voor iedereen vanzelfsprekend of iets wat we gemakkelijk doen.

Steun bieden lijkt nog uitdagender, omdat drempels zoals "hoe" en "wanneer" steun geven ons soms tegenhouden. Maar wist je dat de natuurelementen jou op weg kunnen helpen?

Jennifer Freed, een Amerikaanse experte in psychologische astrologie en sociaal-emotioneel leren, schreef in haar artikel voor trendsetter Goop hoe we de natuurelementen Vuur, Aarde, Water en Lucht kunnen gebruiken om elkaar beter te ondersteunen - als vrienden, familie, collega's of partners.

VUUR: vertel het met een gebaar

🔥 Personen bij wie het element vuur overheerst, herken je aan hun opgewektheid, ze zijn recht door zee en zitten vol energie. Maar op een slechte dag merk je het tegenovergestelde: dan zijn ze moedeloos, afstandelijk en lusteloos.

Soms worstelt een vuur-type zo hard met iets, dat het helemaal geen zin heeft om erover te praten. Maar ook zonder een gesprek kan je steun bieden: met een genereus en oprecht gebaar. Het hoeft niet veel moeite te kosten: maak dat heerlijke recept klaar, schenk een handgeplukt boeket of een zelf gemaakte cadeaubon.

AARDE: geef houvast

🌱 Een aarde-type houdt van duidelijkheid, resultaat en structuur. Het beste wat je kan doen is hen helpen houvast te vinden, zoals dat ene uitgestelde klusje afmaken zonder dat je erom gevraagd wordt.

Maar ook door kalm en geduldig te blijven als iemand zijn hart openstelt of je om hulp vraagt, zullen je inspanningen als een grote steun worden ervaren. Je schept vertrouwen, en geeft de nodige steun waar op dat moment behoefte aan is.

LUCHT: toon oprechte interesse

🌬️ Zuurstof, ruimte en vrijheid is wat een lucht-type nodig heeft om logisch te denken, de wereld met een kritische blik te bekijken en verbanden te leggen. Eenmaal uit balans, treedt vervreemding op en wordt logica zinloos.

Als een lucht-type van streek is, maak dan tijd voor een openhartige babbel. Let op je ademhaling en stel rustige, open vragen. Je aandacht zal zorgen voor ontspanning en erkenning. Wanneer je vastzit in een discussie en er niet dreigt uit te komen, zoek dan naar iets wat je gemeenschappelijk hebt.

WATER: zorg voor harmonie

🌊 Een water-type is een vat vol emoties. Zij hechten veel belang aan relaties, harmonie en sfeer. Stel je empathisch op en benader een probleem met medeleven - de kracht van goede communicatie maakt hier het verschil.

Zo kan gewoon (stil) aanwezig zijn al een grote steun betekenen. En wist dat je dat een eenvoudige knipoog wonderen doet als gebaar van erkenning? Gevoelens delen schept een band en creëert een veilige bubbel van steun.

Het is niet moeilijk om iemand te steunen als je weet wat belangrijk is voor die persoon - en er is niets mooier dan te zien dat je steun helpt.
deel je ervaring

Gebruik jij deze tips op je werk, in je relatie, bij je kinderen? Laat het ons weten en deel jouw ervaringen via info@brusselsphilharmonic.be.

iemand opvrolijken?

Aarzel niet en vrolijk iemand op met een avond muziek! Reserveer vandaag nog je tickets voor het concert The Elements op vrijdag 28 oktober in Flagey.

meer weten?

Verdiep je in het bronartikel op Goop.com - en ontdek er nog veel meer.