Brussels Philharmonic | Denève dirigeert YOF

Denève dirigeert YOF

Youth Orchestra Flanders is een nieuw symfonisch jongerenorkest dat in 2018 werd opgericht onder de vleugels van Brussels Philharmonic, het Antwerp Symphony Orchestra en het Symfonisch Orkest van Opera Ballet Vlaanderen. Voor het zomerproject 2019 neemt dirigent Stéphane Denève de jonge garde onder zijn hoede tijdens twee concerten in Antwerpen en Gent.

Youth Orchestra Flanders is een nieuw symfonisch jongerenorkest dat in 2018 werd opgericht onder de vleugels van Brussels Philharmonic, het Antwerp Symphony Orchestra en het Symfonisch Orkest van Opera Ballet Vlaanderen, drie van de grote Vlaamse Kunstinstellingen. Met steun van de Vlaamse overheid biedt Youth Orchestra Flanders de aanstormende generatie jonge talenten (15-26 jaar) een vliegende start in het professionele orkest-circuit.

Na een opgemerkt debuut in februari 2019, werkt het Youth Orchestra Flanders tijdens Summerschools in deSingel aan een tweede project. Voor dit zomerproject neemt Stéphane Denève - muziekdirecteur van Brussels Philharmonic - de jonge garde onder zijn hoede. Het programma combineert 21ste-eeuws werk (waaronder een gloednieuw werk van Jeroen D’hoe) met klassiekers uit het symfonische repertoire, en de kans om met een grote solist van eigen bodem samen te werken: Camille Thomas zal het Celloconcerto van Elgar brengen met de jonge musici van Youth Orchestra Flanders

Er is niets dat meer voldoening geeft aan een ervaren muzikant dan zijn passie te kunnen doorgeven aan de volgende generatie ! In samenwerking met de aanvoerders en solisten van de Brussels Philharmonic en het Antwerp Symphony Orchestra, en in hoogstaand gezelschap van soliste Camille Thomas, verkennen we niet alleen meesterwerken uit het symfonische repertoire, maar ook muziek uit de 21e eeuw. Verder is het een eer om een wereldpremière van Jeroen D’hoe, speciaal voor deze gelegenheid geschreven, op het programma te hebben. Met dit sterk gedragen initiatief, gesteund door de Vlaamse Overheid, voelt de symfonische toekomst van deze regio rooskleurig en veelbelovend!
Stéphane Denève

Zomerproject 2019

Youth Orchestra Flanders / Stéphane Denève, dirigent / Camille Thomas, cello

Jeroen D’hoe – wereldcreatie (2019)
Edward Elgar – Cello Concerto in E minor, op. 85
Jennifer Higdon – Blue Cathedral (2000)
Maurice Ravel – Daphnis & Chloé, Suite n° 2

Antwerpen – deSingelvr 30/08/2019 – 20:00

Gent – Opera Vlaanderenza 31/08/2019 – 20:00