Brussels Philharmonic | zomerse festivals

zomerse festivals

De zuiderse temperaturen zijn er al, de laatste schoolweken gaan in, en de zomer is officieel gestart - de vakantie staat voor de deur.

Voor de musici van Brussels Philharmonic met vakantie gaan, kan je ze nog aan het werk zien en horen tijdens enkele zomerse festivals op verrassende locaties!

Musiq3 c Fany Gregoire 7878

Festival Musiq'3: Flows · 28.06.2024 · Flagey

Het klassieke muziekfestival met het hoogste rock ’n roll-gehalte – dat is Festival Musiq’3! Brussels Philharmonic brengt onder leiding van de Engelse dirigent Michael Seal De Onuitroeibare, hét romantische werk bij uitstek van de Deense componist Carl Nielsen. Op vraag van het festival verbindt daarnaast Antoine Pierre symfonische muziek met zijn eigen wereld. Genesteld in zijn unieke cockpit van drums en elektronica creëerde de Brusselse drummer en producer een verzameling samples die hij op organische wijze live mixt met zijn eigen drum-grooves.

Glass Marcano conducting

Festival Musiq'3: Beethoven 5 · 30.06.2024 · Flagey

Het klassieke muziekfestival met het hoogste rock ’n roll-gehalte – zo omschrijft het Festival Musiq’3 zichzelf!

Al sinds de eerste editie in 2011 wil Festival Musiq’3 het plezier van klassieke muziek delen met een zo breed, jong en divers mogelijk publiek.

Blender Festival 2024

Steve Reich: Music for 18 Musicians · 30.06.2024 · Bolwerk

Geen zomer zonder muziek. Daarom bundelen Wilde Westen en Schouwburg Kortrijk hun krachten voor een eclectisch zomers programma in Bolwerk. De line-up is een heerlijke muzikale blend van klassiek, hiphop, pop, punk en elektronische muziek. Wil je dansen bij Gold Panda of liever de klassieker Music For 18 Musicians van Steve Reich (her)ontdekken? Al wegdromen naar je vakantie bij Gabriel Rios of met het gezin naar Kapitein Winokio?

Van 20 juni tot en met 7 juli bouwen we Bolwerk om tot de perfecte outdoor venue. Een groene omgeving, goedgevulde bar, lokale foodtruck en vooral een reeks artiesten op het podium die doen watertanden: je zou voor minder aftellen naar de zomer. We serveren voor elk wat wil(d)s!

Singalong

Singinalong in Symphony · 11.07.2024 · Grote Markt

Vlaanderen Feest, Brussel Danst is een jaarlijks festival in hartje Brussel ter ere van de Vlaamse feestdag. Topmuzikanten, topartiesten én het volledige Brussels Philharmonic spelen op de Grote Markt de ene hit na de andere.

Enzezongennoglangengelukkig

Brussels Young: Sprookjesconcert · 11.07.2024 · Grote Markt

Vlaanderen Feest, Brussel Danst is een jaarlijks festival in hartje Brussel ter ere van de Vlaamse feestdag. Ga op avontuur met Ronny Mosuse en Nina Rey in een magische mix van je favoriete kinderverhalen. Begeleid door Brussels Young Philharmonic zingen ze de zotste sprookjesnummers. Betoverend en ook een beetje nostalgisch.

Walden Festival c Focus Knack

Walden Festival 2024 · 13.07.2024 · Leopoldpark Brussel

Met zijn Music for 18 Musicians componeerde Steve Reich in 1976 een minimalistisch meesterwerk. Slechts elf akkoorden had hij nodig om een pulserende en bezwerende partituur samen te stellen waarin alles altijd een tikkeltje anders terugkeert. Muzikanten van het Vlaams Radiokoor, Brussels Philharmonic en Ictus nemen je mee op een prikkelende ontdekkingsreis langs subtiel verschuivende texturen, klanken en ritmes. Het kan niet van elke herhaling op televisie gezegd worden: Reichs repetitieve muziek verveelt nooit.