In 1898 bouwde Victor Horta zijn nieuwe stadswoning, rond licht, lucht en ruimte. Op deze wandeling ontdekken we meer over de verschillende stromingen binnen de Art Nouveau, over Horta en collega- architecten zoals Hankar of van Rysselberghe.

Na de wandeling kan je in Flagey genieten van het concert Schubert: Unvollendete!

1893: de 19de eeuw loopt op haar eind. Ongekend is het elan waarmee een kleine groep begaafden elk aspect van de samenleving in vraag stelt. Ze werken overmoedig aan een nieuwe maatschappij en willen het technische tijdperk verzoenen met schoonheid en idealisering.

Architectuur en toegepaste kunsten gaan samen en moeten doordringen tot in het kleinste facet van het leven van elke mens. Zo ontstaat de Art Nouveau.

In 1898 bouwt Victor Horta een eigen woning met atelier in Sint – Gillis. Hier zien we een staaltje van zijn kunnen. Rond licht, lucht en ruimte bouwt hij een nieuwe stadswoning. We vergelijken deze architect met collega-architecten: Paul Hankar, Octave van Rijsselberghe, Roosenboom… Zo leren we meer over de verschillende richtingen binnen de Art Nouveau.

Een wandeling in de Louizawijk is een ideale manier om kennis te maken met heel wat belangrijke vertegenwoordigers van de Art Nouveau.

START: 15:00, Hortahuis (Amerikastraat 27, 1060 Brussel)
(er is geen bezoek aan het huis voorzien)

EINDE: 17:30

Deze wandeling wordt aangeboden in het Nederlands. Voor de stadswandeling in het Frans, klik hier.

€15/pp (wandeling)

inschrijven kan tot 10 september 2021 om 12:00