KLARAFESTIVAL 2022

Les nuits d’été is een heerlijke verzameling van zes liederen, met een prachtige orkestratie die vooruit kijkt naar hoe Mahler gedichten verklankte, en De Liefde als rode draad. Hector Berlioz baseerde dit werk op gedichten van Théophile Gautier, zijn buur en vriend in het Parijs van de jaren 1830-1840.

Die omschrijft het hele scala aan emoties die rond liefde hangen: jeugdige onschuld en passionele intimiteit maken algauw plaats voor tragisch verlies en heel wat treurnis. Maar in het laatste lied is er een kentering: een opening voor een nieuwe liefde.


Liefde lag ook aan de basis van Berlioz’ King Lear - tragische en overspelige liefde, dat wel. Het drama van Shakespeare verzette zijn zinnen, en zorgde voor een meesterlijke concertouverture. Ook Mendelssohn was gefascineerd door het werk van Shakespeare, en pende al op 17-jarige leeftijd een een concertouverture tot A Midsummer Night’s Dream neer. Vele jaren later componeerde hij de volledige toneelmuziek, een sprookjesachtige suite met de Trouwmars als hoogtepunt.

Programma

Hector Berlioz
Le Roi Lear, op. 4
Les Nuits d'été, op. 7

Felix Mendelssohn
A Midsummer Night's Dream, op. 61 (selectie)

praktisch

🎟️🎫 €41 > €5

Zaal: Studio 4, Flagey

Locatie: Heilig Kruisplein | 1050 Brussel
Telefoon: +32 2 641 10 20
Online: www.flagey.be

veiligheidsmaatregelen Flagey

koop tickets

meer van dit