Onder de noemer Jazz Meets Symphonic nodigde Brussels Philharmonic samen met De Bijloke en Flagey de voorbije jaren al Brad Mehldau, Avishai Cohen, Tigran Hamasyan en Uri Caine uit. Vaak maken deze artiesten ook nieuw werk op vraag van de drie huizen. Het rijtje illustere namen wordt in 2021 aangevuld met Bill Frisell Trio.


‘a heavenly trio that breathes as one’

Levende gitaarlegende Bill Frisell en zijn trio (contrabassist Thomas Morgan en drummer Rudy Royston) worden geprezen om hun totale gebrek aan ego en show, het onnavolgbaar kiezen en uitkleden van de meest diverse songs, en het absoluut laten voorgaan van de muziek. Lijkt eenvoudig, maar is slechts weinigen gegeven. Het kan niet anders dan een magische avond worden.

Met nieuwe en bestaande arrangementen van Michael Gibbs, “Bill’s longtime mentor” kunnen het trio en het orkest - zowel apart als samen - elk een andere kant van hun muzikale persoonlijkheid tonen. Een mooie en indrukwekkende nieuwe samenwerking om het lijstje Jazz Meets Symphonic-concerten van de voorbije jaren aan te vullen!

Programma

Dit concert is verplaatst naar 23 september 2022. Klanten die een ticket kochten voor dit concert worden via email gecontacteerd. De tickets blijven gewoon geldig. Past de nieuwe datum niet kan je ook opteren voor een terugbetaling.

praktisch

🎟️🎫 €32 > €29

Zaal: De Bijloke

Locatie: Bijlokekaai 7 | 9000 Gent
Telefoon: +32 9 323 61 00 (tickets) | +32 9 323 61 11 (info)
Online: www.debijloke.be