In 2020 vieren we Beethovens 250ste verjaardag!

Het perfecte moment om deze iconische 19de-eeuwse componist in de kijker te zetten - en te genieten van zijn heerlijke muziek. Maar BOENK! wil meer: met onze jonge muzikanten voeten staan we in de wereld van vandaag. Een wereld die meer aandacht wil voor het klimaat en oproept tot solidariteit tussen noord en zuid.


Dus ging BOENK! aan de slag met Beethovens 6de Symfonie, een prachtige werk waarin de liefde voor de natuur helemaal tot leven komt, een warme oproep over de eeuwen heen om beter zorg te dragen voor onze planeet.

Componist Dick Van der Harst keek naar Beethovens Pastorale door een 2020-bril, en maakte er een moderne 4-delige symfonie van: de Pastorale2020. Het idyllische 'happy end' van Beethoven maakt plaats voor oprechte boosheid over de manier waarop we op ramkoers zitten met onze omgeving.

En die baksteen in onze maag? Die waarmee elk leeg plekje wordt volgebouwd? Die wordt op de korrel genomen in een theatrale cantate voor solisten, koor en orkest van componist Peter Spaepen. Vive le béton is een ironische ode aan hoog-, nieuw-, snel- en andere bouwwoedes, die in double bill wordt opgevoerd met Pastorale2020.

Programma

Dick Van der Harst • Pastorale2020
Peter Spaepen Vive le béton


met:

Johan Uytterschaut, bas-bariton
Danaé Matuz-Echais, mezzo-sopraan
Lucas Cortoos, bas
Aya Susuki, slagwerk
Brussels Experimental (Floris Lammens, Mohamed Chahou)

praktisch

Zaal: Studio 4, Flagey

Locatie: Heilig Kruisplein | 1050 Brussel
Telefoon: +32 2 620 41 10
Online: www.flagey.be

veiligheidsmaatregelen Flagey

koop tickets

lees ook