“The Brussels Philharmonic was spectacular” Bachtrack

“The Brussels Philharmonic is among classical music's best-kept secretsThe Guardian

Brussels Philharmonic maakt onder leiding van Stéphane Denève zijn debuut in het legendarische Carnegie Hall op 16 maart 2019, en is daarmee het eerste Belgische orkest in 30 jaar dat op dit bekende podium mag staan. De voorbije jaren scoorden Brussels Philharmonic en muziekdirecteur Stéphane Denève in binnen- en buitenland met hun intussen gekende aanpak: een persoonlijke mix van 21ste-eeuwse muziek, Franse componisten, en solisten met wie er passioneel gemusiceerd wordt op het podium. Na de succesvolle Japan Tour in 2017 mag het orkest nu de ultieme droom van elke musicus waarmaken: spelen op het bekendste podium van New York.

"Dat deze droom voor Brussels Philharmonic nu werkelijkheid wordt is een mooie maar welverdiende bevestiging van het parcours dat we tot nu toe aflegden: een parcours dat de voorbije jaren uitgebouwd werd op een fundering van duidelijke ambities, met een uitgesproken artistiek project, en dat gerealiseerd werd dankzij de volgehouden prestaties en het harde werk van onze musici, administratieve staf en raad van bestuur. Want, zoals de beroemde en al even legendarische anekdote luidt: how do you get to Carnegie Hall? Practise, practise, practise!” aldus Gunther Broucke, intendant Brussels Philharmonic.

Nikolaj Szeps-Znaider vergezelt het orkest in New York met het Vioolconcerto van Max Bruch, één van de alltime favourites uit het repertoire. En terecht, zo blijkt niet alleen uit de populariteit bij het publiek maar ook bij de liefde van solisten voor het werk. “Ik speel dit werk nu al bijna 30 jaar, maar je mag me er nog steeds voor wakker maken in het midden van de nacht: ik zal het met zeer veel plezier spelen! Het is een werk waar ik voor de rest van mijn leven mee wil dansen,” zegt Nikolaj Szeps-Znaider.

Guillaume Connesson • Flammenschrift (2012)
Max Bruch • Violinkonzert nr.1 in g-Moll, op.26
Albert Roussel • Bacchus et Ariane, suite nr. 2, op. 43
Maurice Ravel • La Valse (poème choréographique)

Playlist

artiesten

Stéphane Denève

dirigent

Stéphane Denève is de muziekdirecteur van Brussels Philharmonic. Deze Franse topdirigent combineert in zijn programma’s de muziek uit de 21ste eeuw met de grote klassiekers, en zet zo een dialoog op tussen het repertoire van vroeger en dat van de toekomst.

Nikolaj Szeps-Znaider, viool

solist

Guillaume Connesson

componist

Guillaume Connesson mag zonder twijfel bij de belangrijkste componisten van de 21ste eeuw gerekend worden. Hij heeft een uiteenlopend repertoire (van orkestrale over vocale tot ballet, film- en theatermuziek) dat bovendien vaak én door de grote orkesten ter wereld wordt uitgevoerd.

Concert plus

vanaf $30