Brussels Philharmonic en Muntpunt delen een grote passie: Brussel in al haar schoonheid, diversiteit en creativiteit tonen aan zoveel mogelijk mensen. En hoe kan dat beter dan met een wandeling door de stad, een heerlijk diner en een fantastisch concert als afsluiter? Ontdek dankzij deze combi-concerten de hoofdstad zoals je haar nog nooit zag!

Wandel langs enkele pionierswoningen uit de 19de eeuw met een ervaren Brusselgids van Korei. Geniet van een heerlijke maaltijd in restaurant L'Architecte en en laat je bekoren door het prachtig concerte Scriabin: Poème de l'extase van Brussels Philharmonic.

Eind 19de eeuw stond Brussel mee aan het roer van de industriële en economische omwenteling. De stad bruiste van nieuwe ideeën rond architectuur, onderwijs en stedenbouwkunde. De pioniers Victor Horta, Henry Van de Velde en Paul Hankar bouwden ruime woningen met voldoende licht en lucht voor de avant-gardeburgerij. Met als magnum opus de woning die Horta voor Armand Solvay bouwde op de Louizalaan.

15:00 - 17:30 uur • Wandeling: Brussel, het manifest van het anders zijn (Korei)
18:00 - 19:30 uur • Diner (optioneel) in L'architecte
20:15 - 22:30 uur • Concert Scriabin: Poème de l'extase

Flagey, Heilig-Kruisplein, 1050 Brussel | +32 2 641 10 20