Het openingsconcert voor Festival Musiq3 én een feestelijke 100ste editie van Mozartfest Würzburg - beide festivals slaan de handen in elkaar voor dit concert dat wordt uitgezonden als radioconcert en digitale concertstream.

In de reeks "Mozarts Europa" vroeg het Mozartfest aan Renaud Capuçon, de Artiste étoile 2015, om het Mendelssohn Vioolconcerto uit te voeren.

Daarnaast brengt het orkest een nieuw werk van Anno Schreier, dat in opdracht van het Mozartfest en met steun van de Ernst von Siemens Musikstiftung werd gecomponeerd. Schreier creëerde een werk waarmee hij probeert "de speelse vrijheid en complexe lichtheid terug te vinden die ik in Mozart ken en liefheb".


Oktober 1763: de familie Mozart stopt in Brussel tijdens een uitgebreide concertreis. Er is tijd genoeg om de prachtige stad te bekijken, klaagt vader Leopold: "want de prins doet niets anders dan jagen, eten en drinken!" Prins Karl Alexander blijkt uiteindelijk ook geen geld meer te hebben.

Een concert voor de soevereinen van de "Oostenrijkse Nederlanden" moet noodgedwongen wachten tot de prins tijd heeft, de Mozarts brengen een hele maand in Brussel door en kunnen hun verblijf eindelijk als een succes bestempelen.

Programma

W. A. Mozart
Ouvertüre zu "Così fan tutte" KV 588

Felix Mendelssohn Bartholdy
Konzert für Violine und Orchester e-Moll op. 64

Anno Schreier
Orchesterwerk
(Deutsche Erstaufführung des Auftragswerks des Mozartfestes Würzburg)

Pyotr Ilyich Tchaikovsky
Suite Nr. 4 G-Dur "Mozartiana"

praktisch

Dit concert gaat door, ook indien er geen live publiek in de zaal aanwezig mag zijn.
Je kan het concert steeds volgen via livestream en als radioconcert.