inleiding

De reeks Jazz Meets Symphonic, een samenwerking tussen Brussels Philharmonic, Flagey en De Bijloke, is intussen al aan zijn 4de editie toe. Het lijstje internationaal toptalent (Brad Mehldau, Avishai Cohen en Uri Caine) wordt dit seizoen aangevuld met 'the hottest pianist in jazz' (aldus The Guardian): Tigran Hamasyan.

Als jonge snaak wilde Tigran thrashmetal-gitarist worden – het werd nét iets anders: jazzpianist. Maar met dezelfde overgave en energie, die hem helemaal in zijn muziek laat verdwijnen. “Wie hem ooit live heeft zien spelen, weet dat de jonge Armeniër zich volledig geeft”, schreef Trouw.

De lyrische passages in zijn muziek zijn onlosmakelijk verbonden met de volksliederen uit vaderland Armenië. Van klassieke componisten uit de streek leerde hij hoe je van simpele melodieën volwaardige composities kan maken, terwijl zijn muzikaal genie en technische bagage zorgen voor een immense vrijheid bij het improviseren.

De ongebreidelde fantasie van deze veelzijdige pianist brengt nu volksmuziek, rock, jazz en symfonische muziek samen in een onwaarschijnlijk palet aan klanken, kleuren en ritmes. Hamasyan won vele prijzen, waaronder een ECHO Award en de Paul Acket Award, maar het was zijn mentor Herbie Hancock die het mooiste eerbetoon denkbaar gaf: “Nu ben jij míjn leraar.”

met de steun van de Belgische taxshelter via BNP Paribas

Playlist

artiesten

Alexander Hanson

dirigent

Alexander Hanson begon zijn muzikale carrière als trompettist, maar zijn groeiende passie voor dirigeren bracht hem bij de befaamde Sibelius Acadamy in Helsinki waar hij met onderscheiding afstudeerde als dirigent. Tegenwoordig werkt hij regelmatig samen met alle grote orkesten in Zweden.

lees de biografie

Tigran Hamasyan, piano

solist

Arthur Hnatek, drums

solist

Jeremy Bruyère, contrabas

solist

praktische info

Tickets

vanaf €21

locatie

concert

Flagey, Heilig-Kruisplein, 1050 Brussel | +32 2 641 10 20

ticketshop

> online
www.flagey.be

> telefonisch
+32 2 641 10 20
(dinsdag tot vrijdag, 12:00 > 17:00)


> ticketshop
Flagey, Heilig Kruisplein, 1050 Brussel
(dinsdag tot vrijdag, 12:00 > 17:00)