Brussels Philharmonic | Carnegie Hall debut

Carnegie Hall debut

The Brussels Philharmonic will make its debut in the legendary Carnegie Hall on 16 March 2019 under the baton of Stéphane Denève. It is the first Belgian orchestra in 30 years to appear on that renowned stage.

Na de succesvolle Japan Tour in juni 2017, trekt Brussels Philharmonic volgend seizoen naar de Verenigde Staten. In maart 2019 steekt het orkest de Atlantische oceaan over voor concerten in onder meer West Palm Beach en Fort Lauderdale. Slotstuk van de USA Tour: een concert in Carnegie Hall in New York. Brussels Philharmonic maakt onder leiding van Stéphane Denève zijn debuut in de legendarische zaal op 16 maart 2019, en is daarmee het eerste Belgische orkest in 30 jaar dat op dit bekende podium mag staan.

Weinig zalen zijn zo legendarisch als Carnegie Hall. Spelen op dat grote podium in New York is de ultieme droom van elke musicus. Dat deze droom voor Brussels Philharmonic nu werkelijkheid wordt is een mooie maar welverdiende bevestiging van het parcours dat we tot nu toe aflegden: een parcours dat de voorbije jaren uitgebouwd werd op een fundering van duidelijke ambities, met een uitgesproken artistiek project, en dat gerealiseerd werd dankzij de volgehouden prestaties en het harde werk van onze musici, administratieve staf en raad van bestuur. Want, zoals de beroemde en al even legendarische anekdote luidt: how do you get to Carnegie Hall? Practise, practise, practise!
Gunther Broucke, intendant Brussels Philharmonic