Brussels Philharmonic | Brussels Philharmonic | Kazushi Ono,…

"an exciting discovery that urgently demands to be heard" pers laaiend over Groslot cd

De door Naxos uitgebrachte cd 'Robert Groslot: Concerto for Orchestra / Violin Concerto' is lovend onthaald door de internationale pers.

Onder leiding van Robert Groslot nam Brussels Philharmonic afgelopen seizoen de cd 'Robert Groslot: Concerto for Orchestra / Violin Concerto' op. Het vioolconcerto is opgedragen aan en gespeeld door Joanna Kurkowicz, concertmeester van Boston Philharmonic. Het werk, doorspekt met sprankelende motieven, is zowel etherisch en speels, als dromerig en magisch, tot duister en gewelddadig. Het orkestconcerto is een zorgvuldig gestructureerd en tot de verbeelding sprekend pronkstuk. De cd mag rekenen op lovende kritieken van de internationale pers:

Nieuwsgierig? Bestel en beluister de cd op:

iTunesApple Music Google PlaySpotify Fnac Amazon

In mijn opinie moet kunst positief, intelligent, ethisch en esthetisch zijn.
Robert Groslot

Robert Groslot

Het klankuniversum van Belgische componist Robert Groslot (°1951, Mechelen) brengt Angelsaksische, Germaanse en Latijnse elementen samen in een nieuwe en uiterst kneedbare taal, die voortbouwt op de verwezenlijkingen van de grote componisten van het Westers erfgoed. Vorm, virtuositeit, klankverfijning, gevatheid, 'herontdekte' tonaliteit en ritmisch avontuur zijn de hoekstenen van de muziek van Robert Groslot. Ook andere kunstvormen zijn terugkerende inspiratiebronnen, met name de dicht- en schilderkunst. Zijn oeuvre bevat grote orkestwerken, 16 concerto's, drie multimediale werken en veel solo- en kamermuziek.

bezoek de website van Robert Groslot