Klarinetvirtuose Annelien Van Wauwe vertelt over haar herinneringen aan de nieuwjaarsconcerten van vroeger, waarom ze voor het concerto van Weber koos, en haar plannen voor 2020...!

… Weber

Dit concerto toont de klarinet op haar best: zowel de technische virtuositeit als de vele klankfacetten komen aan bod. Bovendien geeft Weber, als de gepassioneerde operacomponist die hij was, alle ruimte aan de muzikant om zich helemaal uit te leven: er zit heel wat lyriek, lichtheid en drama in. Geknipt voor een nieuwjaarsconcert dus!

… nieuwjaarsconcerten

Bij het begin van een nieuw jaar komen mijn herinneringen terug aan spetterende familiefeesten, met de tv-uitzending van het nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker als hoogtepunt. En omdat wij in Brussel ook wel kunnen walsen, heb ik een feestelijke baljurk en dito stiletto’s voorzien voor de concerten! De kers op de nieuwjaarstaart wordt een feestelijk Frans werk voor klarinet en piano van Charles-Marie Widor, dat voor mijn nieuwe cd ‘belle époque’ door Jelle Tassyns werd georkestreerd voor klarinet en orkest. Vuurwerk!

… 2020

Het nieuwe jaar brengt spannende concerten met bekende en nog onbekende noten (zo componeert Wim Henderickx ‘Sutra’ voor mij, een nieuw klarinetconcerto geïnspireerd op yoga), ontmoetingen met fantastische collega’s in binnen- en buitenland, en tijdens Klara in deSingel stellen we het nieuwe Carousel Ensemble voor: een kamermuziekproject dat ik samen met enkele aanvoerders van Brussels Philharmonic opstartte en waarmee we uiteenlopende kamermuziek zullen brengen. Laat het nieuwe jaar maar beginnen!

Info concert