Brussels Philharmonic | Brussels Philharmonic | Kazushi Ono,…

Brussels Philharmonic bekroond om pioniersgeest

Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor zijn in de prijzen gevallen tijdens de Best Finance Team of the Year Awards. De prijzen werden voor het 16de opeenvolgende jaar toegekend door CFO Magazine, een gerenommeerd vakblad van Financial Media.

De jury van de Best Finance Team of the Year Awards was onder de indruk van hoe bij de vzw Brussels Philharmonic de financiering aanpak, gekoppeld aan een flinke dosis ondernemerschap, het verschil heeft weten te maken. Deze onderscheiding volgt een jaar nadat intendant Gunther Broucke tot Overheidsmanager van het jaar bekroond werd, en erkent opnieuw de innovatieve koers die Brussels Philharmonic binnen de culturele sector vaart.

Middels creatieve en innovatieve financieringsoplossingen heeft Brussels Philharmonic niet alleen nieuwe werkingsmiddelen kunnen aantrekken, maar ook haar financieringsbronnen kunnen diversifiëren. Daardoor zijn er nu meer middelen beschikbaar om naar topkwaliteit te streven in haar core business en om een visie op lange termijn te kunnen realiseren. Bovendien wist Brussels Philharmonic een model uit te bouwen dat tot voorbeeld dient voor sectorgenoten.
Tom Bamelis, CFO van Ackermans & Van Haaren en juryvoorzitter

Gunther Broucke, intendant Brussels Philharmonic:

“Wij zijn bijzonder fier op deze mooie erkenning voor het door ons team afgelegde parcours. De reeks behaalde mijlpalen hebben onze organisatie naar een hoger niveau getild, maar de financiële uitdaging is er een waar wij voortdurend aan moeten blijven werken.”

Frank Bonte, financieel verantwoordelijke Brussels Philharmonic:

“Het financieel team ondersteunt en faciliteert het ondernemerschap van Brussels Philharmonic. Ook in de culturele sector is dit van fundamenteel belang.”

Innovatieve projecten

Met drie innovatieve projecten pioniert Brussels Philharmonic in de cultuursector: de oprichting van nv iMuze voor het beheer van commerciële diensten en projecten, van een instrumentenstichting als investeringsvehikel om artiesten aan kwalitatieve instrumenten te helpen, en het gebruik van een tax shelter. Brussels Philharmonic was in 2017 de eerste organisatie om met de uitbreiding van de tax shelter van de audiovisuele naar podiumkunsten aan de slag te gaan.

Wij willen onze ervaring met de tax shelter ook ten dienste stellen van andere culturele organisaties, want deze bijkomende middelen kunnen een nieuwe boost geven aan de sector.
Filip Strobbe, operationeel directeur Brussels Philharmonic

De andere prijswinnaars zijn Pharmabedrijf UCB, Upgrade Estate (UPKot) en EASI. De Best Finance Team of the Year Awards 2018 werden uitgereikt in aanwezigheid van ruim 900 finance professionals. De jury van twintig CFO’s uit diverse bedrijven en academici prijst met deze awards de impuls die de winnende financieel departementen aan het ondernemerschap wisten te geven.