Brussels Philharmonic | Brussels Philharmonic | Kazushi Ono,…

Lost Horizon

Nieuwe dubbel-cd met muziek van Guillaume Connesson en met solisten Timothy McAllister en Renaud Capuçon vandaag uit bij Deutsche Grammophon!

Na 'Pour sortir au jour' (2016) brengt Brussels Philharmonic opnieuw een plaat uit gewijd aan de muziek van de Franse componist Guillaume Connesson. Connesson werd in 2015 uitgeroepen tot Componist van het Jaar op de Victoires de la Musique Classique, en in februari 2019 mocht hij diezelfde prijs nogmaals in ontvangst nemen, nu voor zijn werk Les Horizons perdus. Dit vioolconcerto werd in 2018 in Brussel gecreëerd door Brussels Philharmonic, Stéphane Denève en Renaud Capuçon, en is te horen op het nieuwe dubbel-album ‘Lost Horizon’.

De dubbel-cd neemt de luisteraar mee op twee reizen: een fantastische en feestelijke voyage met Cités de Lovecraft en het saxofoonconcerto A Kind of Trane, een werk dat jazzlegende John Coltrane in herinnering roept, gespeeld door de vermaarde saxofonist Timothy McAllister.

Op de tweede cd volgt een innerlijke queeste met het vioolconcerto Les Horizons perdus geschreven voor en uitgevoerd door sterviolist Renaud Capuçon. Het concerto is geïnspireerd op de gelijknamige roman van James Hilton uit 1933 (bewerkt voor film door Frank Capra in 1937) waarin vier reizigers per toeval het Tibetaanse lama-klooster van Shangri-La ontdekken.

Met het vierde werk, het symfonische Le Tombeau des Regrets wil Connesson "intieme gevoelens oproepen, gevoelens over de tijd die voorbijgaat, over vervlogen spijt en het onvermogen terug te keren naar wat voorbij is” middels een “erg lineaire, bijna koraalachtige schrijfwijze."

De vier werken, geschreven tussen 2015 (A Kind of Trane) en 2018 (Les Horizons perdus), tonen de verschillende kanten van een componist die zijn inspiratie haalt uit zowel hoge als populaire kunst, op een grensoverschrijdende en taboeloze manier.

bestel nu jouw exemplaar van lost horizon!

iTunesApple Music Google PlaySpotify Fnac Amazon

Brussels Philharmonic • Stéphane Denève • Renaud Capuçon (viool) • Timothy McAllister (saxofoon) • opgenomen in Studio 4, Flagey door Jean-Marc Laisné & Jonathan Ducasse • Geert Goiris (beeld cd cover)

Tracklist

CD 1

Les Cités de Lovecraft

1) Céléphaïs [9’05”]
2) Kadath [10’22”]
3) La Cité du soleil couchant [4’08”]

A Kind of Trane, Concerto for saxophone and orchestra • Timothy McAllister, saxofoon

4) “There is none other” [5’00”]
5) Ballade [10’08”]
6) Coltrane on the dancefloor [6’11”]

CD 2

Les Horizons Perdus, Concerto for violin and orchestra • Renaud Capuçon, viool

1) Premier voyage [8’20”]
2) Shangri-La 1 [4’38”]
3) Deuxième voyage [6’00”]
4) Shangri-La 2 [9’19”]

Le Tombeau des Regrets

5) Le Tombeau des Regrets [12’38”]