In deze tweede aflevering van de webserie Mission: BASS, kom je alles te weten over het technische proces van het Concerto for E-Bass Guitar, waarom de delicate keuzes van de juiste noten en klanken nodig zijn om de basgitaar net die centrale plaats te geven in het symfonisch orkest.

🎟️🎫 Koop vandaag je tickets voor het slotstuk, de wereldpremière op 22 april in Flagey, Brussel

Thomas Fiorini, bassist bij Brussels Philharmonic, maakt zijn droom waar: een concerto voor basgitaar laten componeren, uitvoeren en opnemen!

Samen met componist Robert Groslot wil Thomas de weg effenen voor de basgitaar, en het instrument een welverdiende plek geven binnen de hedendaagse klassieke muziek. Sinds zijn uitvinding 80 jaar geleden heeft het instrument immers een vaste en essentiële plaats verworven in zowat elk genre - met als laatste onontgonnen terrein de symfonisch muziek.

Volg Thomas in deze docu-reeks en ontdek hoe het idee ontstond, welke uitdagingen er bij het componeren kwamen kijken, en hoe uiteindelijk de basgitaar in al zijn facetten kan schitteren: want de frisse compositie van Robert Groslot verlegt niet alleen de technische grenzen van het instrument, maar toont ook de unieke sound en energie die uit het samenspel met orkest ontstaat.

Info concert