Het nieuwjaarsconcert is dit jaar in de jonge maar vaardige handen van Victorien Vanoosten: een dynamische Franse chef met Belgische roots.

Leer hem alvast wat beter kennen dankzij deze 5 vragen!

roots?

Ik ben geboren in Lille - mijn hele familie komt uit Noord-Frankrijk & België. Ik ben wel de enige muzikant in de familie - ik ben dus een beetje het ‘lelijke eendje’!

muziek?

Ik ben erg vroeg begonnen met muziek: ik leerde noten lezen voor ik woorden kon lezen. De muziekmicrobe had me dus al snel te pakken.

carrière?

Ik ben gestart met piano spelen: dat was mijn eerste liefde. Ik was een tijdje concertpianist en nam zelfs een cd op.

Maar het kriebelde om te dirigeren, en ik had de eer om assistent-dirigent van Daniel Barenboim te worden - een legende als pianist en dirigent, en een buitengewoon muzikant.

leven?

Ik hou erg veel van dit leven: van reizen, steeds andere plaatsen ontdekken en nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe ervaringen opdoen.

Voor mij geen routine!

passie?

Ik werk mee aan een project dat me erg nauw aan het hart ligt: het 'orchestre démos'. We bieden kinderen in moeilijke sociale omstandigheden de kans om muziek te leren: we geven hen instrumenten, leren hen spelen, en creëren zo een gigantisch orkest. Een ongelooflijke ervaring...

Info concert