Brussels Philharmonic | Leonidas Kavakos, viool

Leonidas Kavakos, viool

Kavakos’ tone has the character of striking high-grade silver sinew, ever beautiful, graceful and unbreakable
LA Times

Leonidas Kavakos wordt beschouwd als een een artiest van zeldzaam niveau, geroemd om zijn virtuositeit, uitzonderlijke muzikale vakmanschap en integriteit. Hij werkt samen met de belangrijkste orkesten en dirigenten ter wereld en staat regelmatig op alle grote podia en festivals. Hij is sinds 2018 exclusief verbonden aan Sony Classical.

Dit seizoen is Kavakos Artist in Residence bij Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, waarmee hij zowel als solist als dirigent het Vioolconcerto en Zevende Symfonie van Beethoven zal uitvoeren, alsook het Vioolconcerto van Shostakovich onder leiding van Mariss Jansons en het Berg Vioolconcerto onder Daniel Harding. Ook soleert hij met onder meer Wiener Philharmoniker, Koninklijk Concertgebouworkest, London Symphony Orchestra, Orchestre Philharmonique de Radio France, Israel Philharmonic en San Francisco Symphony.

In 2017 werd Kavakos onderscheiden met de Léonie Sonning Prijs, een prestigieuze Deense muziekprijs die ook musici als Bernstein, Britten, Arthur Rubinstein, Menuhin, Shostakovich, Rostropovich, Boulez, Ligeti, Brendel, Barenboim en Rattle ten deel viel.

Art is not a beautiful part of life, it is life
Leonidas Kavakos

Kavakos groeide op in Athene en was op 21-jarige leeftijd al winnaar van zowel het Sibelius Concours (1985) en het Paganini Concours (1988). Deze successen leidden tot de eerste opname ooit van de originele versie van Sibelius’ Vioolconcerto, in 1991 goed voor een Gramophone Award. Tot de drie belangrijkste mentoren rekent hij Stelios Kafantaris, Josef Gingold en Ferenc Rados.

Leonidas Kavakos koestert zijn Griekse herkomst en leidt jaarlijks masterclassses voor viool en kamermuziek in Athene. Hij bespeelt de 'Willemotte' Stradivarius uit 1734 en bezit ook een aantal moderne violen van Florian Leonhard, Stefan-Peter Greiner, Eero Haahti en David Bagué.

www.leonidaskavakos.com
www.facebook.com/leonidas.kavakos.violin