Brussels Philharmonic | Pieter Nieva

Pieter Nieva

dirigent

De Vlaamse dirigent Pieter Nieva studeerde notenleer, slagwerk, AMC en later trombone aan de muziekacademies van zijn geboorteplaats Aartselaar en van Edegem en Wilrijk. Op 15-jarige leeftijd schakelde hij een versnelling hoger en begon hij met klassieke muziekstudies aan De Kunsthumaniora in Antwerpen, gevolgd door hogere muziekstudies aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen. Daar behaalde hij zijn Bachelor-diploma slagwerk bij Carlo Willems en Koen Wilmaers en gastdocent Patrick De Smet. Onder leiding van Dirk De Caluwe, Steven Verhaert en Jan Hadermann behaalde hij een Master in Directie.

Hij werkte mee aan verscheidene opnames, televisie-optredens en musicals. Sinds 2015 maakt hij deel uit van InTeam, een nieuw muziektheatergezelschap. Hij deelde het podium met tal van nationale en internationale artiesten en schreef hij diverse orkestarrangementen waaronder de spektakelmusical 14-18.

Verder treedt hij op als slagwerker bij diverse gewaardeerde orkesten en is hij als dirigent regelmatig in trek bij zowel harmonie- als symfonieorkesten. Momenteel is hij muzikaal leider van de Koninklijke Harmonie SFORZANDO Boom en de Koninklijke Muziekkapel van de Lokale Politie Antwerpen.