Brussels Philharmonic | Dennis Russell Davies

Dennis Russell Davies

dirigent

Dennis Russell Davies is een van de meest vernieuwende en avontuurlijke dirigenten in de klassieke muziekwereld. Hij staat bekend om zijn opwindende en goed gestructureerde concerten en om zijn nauwe werkrelaties met verschillende componisten, zoals Luciano Berio, William Bolcom, John Cage, Philip Glass en Manfred Trojahn.

Na een lange periode van succes als chef-dirigent van het Landestheater Linz en het Bruckner Orchester Linz opende hij in 2013 het nieuwe Musiktheater Linzer, waar hij de wereldpremière dirigeerde van Philip Glass/Peter Handke's Spuren der Verirrten en Strauss' Rosenkavalier. Sinds 2018 is Dennis Russell Davies artistiek directeur en chef-dirigent van het Brno Philharmonic. In 2020 begon hij zijn ambt als chef-dirigent van het mdr Sinfonieorchester Leipzig. Hij maakt ook nog steeds gastoptredens in de VS en Europa.

Davies, geboren in Ohio in 1944, studeerde piano en directie aan de Juilliard School in New York. Van 1997 tot 2012 was hij hoogleraar directie aan de Universität Mozarteum Salzburg; sinds september 2020 is hij gasthoogleraar aan de Janáček Academie voor Muziek en Uitvoerende Kunsten in Brno.

[meer over Dennis Russell Davies]