Brussels Philharmonic | Eline Groslot

Eline Groslot

Eline Groslot

‘I consider Eline Groslot as one of the top players of today. I have had the opportunity, week after week, to admire her superb music making, always imaginative sound, her impressive precision and concentration. She has never disappointed me .’ - Stéphane Denève

Sinds 2011 is Eline Groslot solo harpiste van het Brussels Philharmonic. Zij is een buitengewoon ervaren en gewaardeerd orkestmusicus, chambriste en soliste, met een engagement voor de ontwikkeling van jonge musici en met een brede belangstelling voor alle vormen van kunst.

Als musicus vindt Eline het creëren, uitvoeren en promoten van nieuwe muziek een bijzonder belangrijke taak. Eline heeft de wereldpremière gespeeld van Robert Groslot's Concerto for Harp and Orchestra tijdens het World Harp Congress in Sydney, waarvan in 2019 met Brussels Philharmonic een album verscheen (label Naxos).

Eline concerteerde op talrijke festivals, zoals het Festival Camac te Marseille, het internationaal harpfestival Seduced by harps, het festival van Vlaanderen, Festival de Wallonie, Festival Brigittines en soleerde onder andere met het Vlaams Radiokoor, Dvorak Collegium en Brussels Philharmonic. Eline maakt deel uit van verschillende vaste kamermuziek formaties als diverse ad hoc ensembles. Daarmee speelt ze repertoire uit alle stijlperiodes, soms in combinatie met andere kunstvormen.

Eline doceert nu harp aan het Stedelijk Conservatorium in Brugge en de Kunsthumaniora in Brussel, en daarvoor aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Ze stichtte en leidt het holistische Jong Talent programma BOS, dat jonge musici niet alleen een doordachte methodologie aanbiedt, maar hen ook in contact brengt met andere kunstvormen en veel aandacht besteedt aan bijvoorbeeld communicatie zoals omgaan met stress en de rol van de musicus in de maatschappij.