Brussels Philharmonic | Giancarlo Guerrero

Giancarlo Guerrero

Giancarlo Guerrero […] brings to the podium not only vitality and insight but also an appealing physical dynamism
The Plain Dealer

Giancarlo Guerrero is zesvoudig GRAMMY® Award winnaar en de muziekdirecteur van Nashville Symphony Orchestra en Wrocław Philharmonic, en vaste gastdirigent van Gulbenkian Orchestra. Hij is een gepassioneerd voorvechter van nieuwe muziek, en heeft Nashville op de kaart gezet als bestemming voor hedendaagse muziek middels opdrachtwerken, opnames en wereldcreaties van de meest vooraanstaande componisten uit de Verenigde Staten. Zo bracht hij afgelopen seizoen opnames uit van muziek van onder andere Michael Daugherty, Richard Danielpour en Jennifer Higdon. Ook ontwikkelde Guerrero in samenwerking met componist Aaron Jay Kernis de Nashville Composer Lab & Workshop, die instaat voor de ontwikkeling en promotie van nieuwe Amerikaanse orkestrale muziek.

Als gastdirigent onderhoudt Guerrero warme banden met vele orkesten wereldwijd. Hij dirigeerde de meest prominente Amerikaanse orkesten, waaronder de orkesten van Baltimore, Boston, Cincinnati, Cleveland, Dallas, Detroit, Houston, Indianapolis, Milwaukee, Montreal, Seattle, Toronto, Vancouver, Philadelphia, Los Angeles, en Washington, D.C. In Europa heeft hij succesvolle samenwerkingen met onder meer Brussels Philharmonic, hr-Sinfonieorchester , Deutsche Radio Philharmonie, Orchestre Philharmonique de Radio France, en London Philharmonic Orchestra.


Guerrero hecht veel waarde aan muziekeducatie en jonge musici, en werkt regelmatig samen met de Curtis School of Music, Colburn School in Los Angeles en Yale Philharmonia. In de afgelopen jaren heeft hij een relatie ontwikkelt met National Youth Orchestra (NYO2) in New York, opgericht en aangestuurd door het Weill Institute of Music in Carnegie Hall.

Giancarlo Guerrero was eerder vaste gastdirigent van Cleveland Orchestra Miami Residence (2011-2016), muziekdirecteur van Eugene Symphony (2002-2009), en dirigent van Minnesota Orchestra (1999-2004).