Brussels Philharmonic | Lore Binon, sopraan

Lore Binon, sopraan

Lore Binon begint haar loopbaan als violiste. In 2008 vervolmaakt zij haar master-opleiding viool aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Yuzuko Horigome. Ze is laureate van verschillende concours waaronder Jong Tenuto en Dexia Axion Classic. Gaandeweg neemt de passie voor de stem de bovenhand en ze behaalt haar Bachelor zang bij Beatrijs De Vos aan het Brusselse Conservatorium, waar haar de Cardon-Prijs, uitgereikt voor uitzonderlijke resultaten, wordt uitgereikt. Ze studeert verder aan de Escola Superior de Musica de Catalunya in Barcelona en beëindigt ten slotte haar Master Zang magna cum laude aan het Conservatorium van Amsterdam bij Valérie Guillorit. Tegenwoordig wordt ze gecoacht door Margreet Honig.

Bij Opera Vlaanderen zong ze met succes haar roldebuut als Pamina in de spraakmakende Zauberflöte-productie van regisseur David Hermann. Onder haar ander noemenswaardige projecten: Sommernachtstraum (Mendelssohn) met het Koninklijk Philharmonisch Orkest van Luik onder de leiding van Christian Arming en de Vierde Symfonie (Mahler) met het Symfonisch Orkest van Mulhouse onder Lothar Koenigs. In 2017 werkte Lore Binon voor de eerste keer samen met B'Rock waarbij ze onder de leiding van Benjamin Bayl, samen met het Vocalconsort Berlin in de magnificats van Bach en Kuhnau soleerde. Met Imago Mundi en Sophie Vanden Eynde (theorbe) vertolkte ze werken van Strozzi, Caccini, Leonarda en Bembo.

In het kader van het Klarafestival 2018 vertolkte Lore Binon de rol van Mélisande in de versie voor twee piano's naar Debussy's Pelléas et Mélisande, gepubliceerd onder de titel "Impressions de Pelléas". De productie was te horen in Flagey, Padova (Auditorium C. Pollini), 30CC Leuven, Festival 20/21.