Brussels Philharmonic | Nikolaj Szeps-Znaider

Nikolaj Szeps-Znaider

dirigent

Nikolaj Szeps-Znaiders is sinds 2020 muziekdirecteur van Orchestre National de Lyon. Verder koestert hij een nauwe band met London Symphony Orchestra en is hij regelmatig als gastdirigent te zien bij internationaal toonaangevende orkesten zoals Chicago Symphony, Cleveland Orchestra en Montreal Symphony Orchestra. Dit seizoen verwacht hij zijn debuut bij London Philharmonic Orchestra.

Szeps-Znaiders carrière ging van start als violist. Naast een reeks onderscheidingen in wedstrijden zoals de Jaroslav Kocian-wedstrijd en de International Carl Nielsen Violin Competition, eindigde hij tenslotte in 1997 als eerste laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd. In het seizoen 2022/23 voorziet hij als solist optredens met onder meer NDR Elbphilharmonie Orchester en het Gewandhausorchester Leipzig.

[meer over Nikolaj Szeps-Znaider]

CONCERT

GRIEG / STRAUSS

Edvard Grieg als synoniem voor Noorwegen en de Noorse volksmuziek, en Richard Strauss als ambassadeur voor de Beierse alpen: beide componisten delen naast hun muzikaal talent ook een immense liefde voor hun thuisland.

28.01.2023 & 29.01.2023 in Flagey

meer info