Brussels Philharmonic | Yves Segers

Yves Segers

Yves Segers studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar hij masterdiploma’s behaalde voor dwarsfluit, Hafabra-directie en symfonische orkestdirectie bij respectievelijk Carlos Bruneel, Norbert Nozy en Silveer Van den Broeck. Tijdens deze studies, volgde hij ook masterclasses bij onder meer Emmanuel Pahud, Patrick Gallois, Jonathan Snowden, Als fluitist was Yves laureaat van verschillende wedstrijden, waaronder Axion Classics (1996), Tenuto (2000), en ontvanger van de beurs van de Artistieke Stichting "Horlait-Dapsens" voor zijn uitzonderlijke prestaties aan het Brussels conservatorium (2001).

Vanaf zijn 17de maakte Yves deel uit van het Filharmonisch Jeugdorkest van Vlaanderen waarmee hij verschillende opnames en concertreizen maakte (Rusland, Zuid-Afrika, Canada en Italië). In 2001 werd hij fluitist bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen. Ondertussen speelde hij ook regelmatig in bekende ensembles en orkesten waaronder het Prometheus-ensemble, het Symfonieorkest van de Munt, het Walter Boeykens-ensemble en Il Novecento en werkte hij met dirigenten zoals Antonio Pappano, Kazushi Ono en anderen.

Sinds maart 2008 staat Yves als chef-dirigent aan het hoofd van de gerenommeerde Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen. Met dit orkest heeft Kapelmeester Yves Segers tal van prachtige concerten en schitterende cd-opnames op zijn palmares. Yves was als dirigent te gast bij Brussels Philharmonic, de Choral Arts Society van Washington en het Symfonisch Orkest van de Central Military Band van Rusland met wie hij een concert verzorgde in het Kremlin te Moskou. Onder zijn artistieke leiding zijn nieuwe werken gecreëerd van onder meer Jacqueline Fontyn, Jan Van Landeghem, Frédéric Devreese, Johan Hoogewijs, Robert Groslot, Wouter Lenaerts, Maarten De Splenter, François Glorieux en Oscar Navarro. Yves Segers schreef ook diverse composities, arrangementen en transcripties die hij met de Gidsen creëerde. Hij wordt regelmatig uitgenodigd als jurylid tijdens internationale wedstrijden.

Sinds 2013 geeft Yves les aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.