Brussels Philharmonic | De Klankband: Raiders of the Lost Ark

De Klankband: Raiders of the Lost Ark

Voor de vijfde aflevering van De Klankband, een podcastreeks van Brussels Philharmonic, zoekt filmjournalist Robin Broos (The Original Soundtrack) uit waarom de soundtrack van Raiders of the Lost Arch zo iconisch is.
Onder meer Maestro Dirk Brossé - die het filmconcert zal dirigeren - en trombonist Tim Van Medegael laten hun licht schijnen over deze schitterende film en dito muziek.
beluister de aflevering hier

ontdek meer afleveringen van De Klankband:
E.T. The Extra-Terrestrial
Singin' in the Rain
The Artist
Frédéric Devreese

lees meer over Robin Broos:
www.theoriginalsoundtrack.be

In ‘De klankband’, een podcast reeks van Brussels Philharmonic, gaat filmjournalist en The Original Soundtrack-auteur Robin Broos op zoek naar verhalen over filmmuziek en muziek in film.

Raider of the Lost Ark - live in concert:
22.09.2023 Brussels Philharmonic & Dirk Brossé --- Flagey
23.09.2023
Brussels Philharmonic & Dirk Brossé --- Flagey
24.09.2023
Brussels Philharmonic & Dirk Brossé --- Flagey

2023 is een bijzonder jaar voor fans van Indiana Jones, want er komt een vijfde film in de zalen met een intussen 80-jarige Harrison Ford opnieuw in de hoofdrol. Maar geen Indy zonder de ‘Raiders March’. Al in 1981 schreef filmcomponist een tweeledige leitmotiv voor de avontuurlijke archeoloog. Een oorwurm die Brussels Philharmonic binnenkort naadloos zal uitvoeren terwijl die eerste Raiders of the Lost Ark wordt geprojecteerd in Flagey.

Voor de vijfde aflevering van ‘De klankband’, een podcastreeks van Brussels Philharmonic, zoekt filmjournalist Robin Broos (The Original Soundtrack) uit waarom deze soundtrack zo iconisch is. Onder meer Maestro Dirk Brossé - die het filmconcert zal dirigeren - en trombonist Tim Van Medegael laten hun licht schijnen over deze schitterende film en dito muziek.

“Dankzij de muziek van Raiders of the Lost Ark zit je op drie seconden helemaal in de sfeer van de film. Dat is de handtekening van John Williams.”

- Dirk Brossé

“De ‘Raiders March’ is misschien wel de beste mars die John Williams heeft geschreven. Ja, beter dan de ‘Imperial March’ uit Star Wars of het thema van Superman.”

- Robin Broos

“That damn music follows me everywhere. They play it every time I walk on stage, every time I walk off a stage. It was playing in the operating room when I went in for my colonoscopy.”

- Harrison Ford