Brussels Philharmonic | mission: harp

mission: harp

Volg harpiste Eline Groslot en componist Geoffrey Gordon tijdens de creatie van een gloednieuw harpconcerto

nieuwe mini-serie

Eline Groslot, soloharpiste van Brussels Philharmonic, is een voorvechter van nieuw repertoire voor haar instrument. Toen de Amerikaanse componist Geoffrey Gordon haar blog tegenkwam, besloot hij een gloednieuw harpconcerto te schrijven voor Eline...

Benieuwd naar het resultaat? Op 28 oktober 2020 gaat Eolian, Concerto for Harp and Orchestra van Gordon in wereldpremière in Flagey tijdens het concert The Elements.

Koop nu jouw tickets en wees erbij!

THE ELEMENTS c Liesbet Peremans

The Elements | 28.10.22 | Flagey

De musici voeren de muziek uit, verbonden met het aardse. Philip Glass vertaalt het vuur in The Light, Geoffrey Gordon stopt de wind als adem van God in zijn gloednieuw harpconcert, en Claude Debussy brengt La Mer in al haar gedaantes tot leven. In vele religies, zoals de Tibetaanse, komt er een vijfde element bij dat alles samenbrengt: de inspiratie voor Vajrayāna van Camille Pépin.

2022 Brussels Philharmonic Brad Lubman Thomas Fiorini c Wouter Van Vaerenbergh 5

explore

Onder, rondom en doorheen de vele concertproducties van Brussels Philharmonic loopt als rode draad EXPLORE: een veelheid aan uiteenlopende verbindende initiatieven die uitnodigen om te ontdekken, te verdiepen, te verwonderen, te delen, te connecteren.

Via ontmoetingen, podcasts, kamermuziek, wandelingen, educatieve fiches, workshops, nabesprekingen, toeleidingen op maat, digitale initiatieven en zoveel meer komt Brussels Philharmonic naar jou!